Girona

Amortització immediata

En tot just 8 minuts damunt la gespa, Artem Dovbik ja va enviar a la porteria la primera rematada que feia en la lliga amb el Girona

Amb poques accions, l’ucraïnès va demostrar que té qualitats per enlluernar

El Girona té una mina d’or amb Artem Dovbik. Si ja amb el fitxatge tancat tothom sabia que la direcció esportiva del club havia aconseguit els serveis d’un davanter diferencial que es podia adaptar molt bé a la filosofia i a la idea de Míchel Sánchez, només amb la darrera mitja hora que va disputar a Anoeta en el seu debut contra la Real Sociedad va quedar palès que l’ucraïnès té moltes coses a dir pel que fa a la incidència que pot tenir en el joc gironí. L’ariet va trencar a l’espai amb potència tot i les agafades de Zubeldia i Le Normand, que, ja desgastats per Stuani, no el van poder aturar. En algunes accions va descarregar el joc d’esquena a la porteria per intentar trenar algun contraatac, amb el rival bolcat a l’atac i, per reblar el clau, va fer gol pràcticament en la primera pilota que tocava, amb una rematada de cap forçada al segon pal a centrada del seu compatriota, Viktor Tsygankov.

Dovbik es va convertir en el setzè jugador que aconsegueix cantar gol en el seu debut en la lliga amb la samarreta blanc-i-vermella i en el segon que ho fa de manera més ràpida, juntament amb Samuele Longo (8’), només superat per Antonio Calle, que va necessitar sis minuts per marcar contra el Recreativo en el seu primer duel com a gironí després de l’obertura del mercat d’hivern –el madrileny no va arribar a ser inscrit a l’estiu i es va esperar quatre mesos a debutar.

El de Txerkassi va tenir una estrena d’impacte i va començar a amortitzar damunt la gespa els poc més de set milions d’euros que va pagar el club per fitxar-lo i que el van convertir en la incorporació més cara de la història del club. Dovbik ja ha entrat a la història juntament amb futbolistes referents per als aficionats blanc-i-vermells com Felipe Sanchón, Jandro Castro (només va necessitar nou minuts per estrenar-se) i Stuani, que també van fer gol en el seu debut amb el Girona en LaLiga. De fet, el de Tala, el màxim golejador històric de l’entitat, va anar més enllà, com és costum, i el dia de l’estrena dels gironins a primera i de la seva estrena personal amb els de Montilivi va fer un doblet de gols contra l’Atlético de Simeone en un partit encara recordat per tothom, i sols entelat per dues dianes madrilenyes en el tram final que van establir el 2-2 definitiu.

Hi ha jugadors que van quedar amb la diana del debut com l’única en el seu compte particular, com Jaume Duran, Juanma, Baltasar Rigo i Pol Lozano, l’últim futbolista que havia marcat en el seu debut amb el Girona, el curs 2021/22, quan hi va jugar cedit per l’Espanyol. Però amb Dovbik no passarà això per la posada en escena impressionant que va tenir al Reale Arena. El físic increïble de l’ucraïnès i la societat de l’Est que ha creat amb Tsygankov fan que les esperances siguin altes per tal que les xifres de tots dos ajudin l’equip a aconseguir els objectius fixats. Per al nou ariet, el partit contra la Real serà per recordar, com la primera pedra d’un camí que tot just comença, amb el jugador encara en procés d’aclimatació a un futbol, una cultura, un idioma, un clima i un entorn nous, lluny del seu país.

La sensació, com amb Tsygankov, és que l’actitud treballadora i, sobretot, la qualitat del futbolista, fan que Dovbik també hagi trobat encaix en la dinàmica ja iniciada que acumulava la plantilla.

DELS MÉS PRECOÇOS

Dovbik és el segon debutant que ha marcat més ràpid (8’), darrere d’Antonio Calle (6’)

PRECEDENT DE STUANI

El de Tala va fer dos gols el dia del seu debut i de l’estrena del club a primera, contra l’Atlético

NOMÉS EN EL DEBUT

Jaume Duran, Juanma, Rigo i Pol Lozano van marcar un únic gol amb el Girona

Taty, golejador en el debut a casa

Taty Castellanos, l’anterior davanter de referència del Girona –Dovbik precisament ha vingut a substituir-lo–, no va marcar en la seva estrena com a jugador blanc-i-vermell, en la primera jornada a Mestalla contra el València, però sí que ho va fer en el primer partit que jugava davant de la que va ser la seva afició a Montilivi. El de Mendoza va marcar el 3-0 per als de Míchel, gol que donava la tranquil·litat i segellava el primer triomf del curs del retorn a l’elit, i ho va fer en el minut 64 d’un duel que va acabar 3-1. Taty es va encallar en el primer tram del campionat, ja que la segona diana i la tercera del seu compte particular van arribar en la setena i la catorzena jornada de lliga, just abans d’una aturada del mundial que va anar bé a l’ariet per fer un segon tram de curs notable.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)