Girona

Un ritme que fa vertigen

El Girona està deixant bocabadat fins i tot els seus aficionats després de sumar 25 punts dels primers 30 en joc. Els de Míchel van perdre dos punts en la jornada inaugural contra la Real a Anoeta (1-1) i els tres en joc contra el Madrid a Montilivi (0-3). La resta, victòries fins a sumar-ne vuit en les primeres deu jornades, una cosa que a part del Barça, el Madrid i l’Atlético només han aconseguit en la història de primera el Betis, el curs 1934/35 –els andalusos van ser campions de lliga–, l’Espanyol, el 1952/53 –els periquitos van acabar quarts–, i l’Athletic Club el 1955/56 –els bascos també van acabar primers en la taula.

Des que s’ha establert la lliga de tres punts abans que l’actual Girona de Míchel, només el Barça, deu cops, el Madrid, sis, i l’Atlético, quatre, havien sumat 25 o més punts en les primeres deu jornades (30 punts possibles). L’equip blanc-i-vermell ingressa en aquest grup selecte de clubs històrics del futbol estatal i europeu, amb l’afegit de saber que sempre, com a mínim, qui ho havia aconseguit havia quedat en tercera posició de la taula, el que donaria el curs vinent dret a jugar la Champions League. Paraules majors per a un Girona que si bé és cert que ho ha aconseguit per mèrits propis, no té ni l’etiqueta, ni la història ni experiències en situacions similars per pensar que mantindrà viva l’estadística. Si continua jugant així i les lesions d’homes clau respecten, però, no és cap bogeria fer-la grossa i aconseguir-ho.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)