Girona

La màgia de la copa

El Girona pateix molt més del previst per superar la primera eliminatòria al camp del San Roque de Lepe (1-2)

Un golàs maradonià de Savinho en l’últim minut del temps afegit desequilibra un partit marcat per la igualtat

San Roque Lepe 1 Girona 2

GIRONA:Fuidias; Arnau, Bernardo, Juanpe, Miguel (Yan Couto, 65’); Jhon Solís (Selvi, 81’), Ibra Kebé (Savinho, 46’); Tsygankov (Dovbyk, 75’), Portu (Iván Martín, 75’), Valery; i Stuani. SAN ROQUE DE LEPE:Raúl; Diaby (Iván Robles, 83’), Pablo Becken, López, Carlos Becken, Sergio García; Abreu (Fran López, 46’), Diego Guti (Rueda, 83’), Kevin Bautista, Camacho (Jacobo, 65’); i Mizzian. GOLS:0-1 (48’) Valery. 1-1 (51’) Mizzian. 1-2 (98’) Savinho.ÀRBITRE:Hernández Maeso, del col·legi extremeny.T.G.:A Kevin Bautista (32’), Carlos Becken (61’) i Fran López (83’), del San Roque de Lepe; i a Selvi (83’) i Savinho (99’), del Girona.T.V.:Cap.PÚBLIC:uns 3.500 espectadors a l’estadi Ciudad de Lepe.

Que no seria el partit més vistós de la temporada, s’ho podia esperar tothom, tot i que segurament tampoc es podia preveure que els gironins pràcticament haurien de suar sang per superar la primera eliminatòria de copa al camp del San Roque de Lepe, de 2a divisió FEF. Però la copa té aquestes coses. Els rivals petits s’envalenteixen i els grans noten la pressió, i el Girona ho va estar a punt de pagar ben car.

La diferència de tres categories gairebé no es va notar sobre la gespa, i els de Míchel es van trobar un San Roque de Lepe valent, que li va plantar cara en tot moment i que el va posar en moltes dificultats. Tantes, que els locals van tenir ocasions per superar els gironins, malgrat que el Girona va acabar imposant la lògica. Després que Valery fes el 0-1 (48’) i els locals empatessin per la via ràpida (51’), va ser Savinho qui va haver d’aparèixer en l’últim sospir (98’) per fer màgia i classificar el Girona abans de la pròrroga. Va recollir la pilota al centre del camp, va engegar la moto i es va desfer de tota la defensa en una jugada maradoniana fins que va entrar a l’àrea i va definir amb seguretat amb el peu esquerre.

Picant pedra

Míchel era plenament conscient que ahir era un dia perquè els menys habituals en la lliga tinguessin una oportunitat per reivindicar-se, i per això només Arnau i Miguel van repetir en un onze íntegrament del primer equip, però amb l’incentiu de veure jugadors com Ibra Kebé i Jhon Solís al doble pivot i altres com Tsygankov, que després de la lesió necessita recuperar ritme competitiu. El cert, però, és que ningú va alçar la veu per demostrar que pot robar el lloc a alguns dels titulars en la lliga. Les condicions tampoc no eren les millors; l’estat de la gespa, que provocava nombroses relliscades i bots irregulars, va ser un hàndicap que els gironins van haver de superar, però fos com fos va faltar molt dinamisme al centre del camp. Sense Aleix, Yangel, Iván Martín i fins i tot Pablo Torre, que hauria estat l’encarregat de posar llum però estava lesionat, al Girona li va costar molt generar ocasions des del primer minut.

L’empenta inicial del San Roque de Lepe ja va avisar al Girona que no tindria un partit senzill. Superat el primer quart d’hora, però, els gironins van tenir els seus millors minuts, fent mal per la banda dreta amb les incorporacions d’Arnau i la mobilitat de Portu i Tsygankov, que s’intercanviaven les posicions. El murcià va tenir la primera gran ocasió després d’una centrada d’Arnau, però va rematar desviat per ben poc (21’). Els de Míchel van ser incapaços de donar continuïtat a aquesta sensació de domini, i a poc a poc la sensació de perill es va traslladar a la porteria de Fuidias, sobretot en accions a pilota aturada. De fet, després d’una rematada desviada de Carlos Becken (28’), el porter va haver de salvar el Girona amb una grandíssima aturada i l’ajuda del pal després d’una rematada de cap de Pablo Becken a la sortida d’un córner (39’).

El rival no es rendeix

Amb l’entrada de Savinho el Girona va fer un pas endavant després de la represa i ràpidament va trobar el 0-1, després que Valery s’anticipés a la defensa i marqués a plaer aprofitant la passada de la mort d’un Arnau que ho va fer de meravella (48’). El més difícil estava fet, però el Girona es va adormir en una acció defensiva poc després i els locals van empatar. Sergio García va centrar a l’àrea petita i entre Bernardo, en l’intent de refusar, i Mizzian van situar l’1-1 al marcador (51’). El partit tornava a començar, i el Girona, tot i ser més incisiu, es va trobar amb les mateixes dificultats. Va tenir ocasions molt bones, com un pal de Stuani (74’), però en cap moment es va sentir clarament superior. De fet, en el minut 84 Fuidias va haver de tornar a salvar el Girona abans que, ja en l’últim sospir, Savinho va decidir que s’havia acabat, marcant un golàs que dona una treballada classificació.

HÀNDICAP

L’estat de la gespa va empitjorar amb el pas dels minuts i va condicionar molt

DURA POC

Valery va fer el 0-1 (48’), però els locals van igualar el marcador de seguida (51’)

Valery, el dotzè golejador de la temporada

Valery guarda grans records de la copa, com el gol que va marcar a l’Atlético i va valer una classificació per als quarts de final. Ahir, la competició del KO es va tornar a alinear amb l’escalenc, que es va retrobar amb el gol. Feia més d’un any i mig que el polivalent futbolista no veia porteria, i és que el seu últim gol datava del 12 de març del 2021, quan va marcar l’1-3 definitiu al camp del Las Palmas en la 31a jornada de 2a divisió A. Ahir l’escalenc va poder tornar a celebrar després de marcar el 0-1, que el converteix en el dotzè jugador de la plantilla que marca aquest curs.