Girona

Bernardo rescindeix amb el Girona i se’n va a l’Atlético Nacional

Ja és oficial. Bernardo i el Girona han separat els seus camins després de sis anys i mig de relació, amb una cessió a l’Espanyol d’una temporada entre mig. El central colombià, de 34 anys, ha estat un dels jugadors amb menys protagonisme en el conjunt blanc-i-vermell en aquesta primer tram de lliga –només ha jugat dos minuts en la lliga– i ha acabat prenent la decisió de fer les maletes. Bernardo marxa després de rescindir el contracte que el vinculava amb el Girona i en les properes hores es convertirà en jugador de l’Atlético Nacional de Melledín, que ja ha anunciat que farà oficial el seu fitxatge un cop superi les respectives proves mèdiques i signi el nou contracte. D’aquesta manera Bernardo tanca la seva etapa al Girona, on ha jugat un total de 174 partits entre totes les competicions en els que ha anotat vuit gols i ha repartit sis assitències.

El fitxatge de Bernardo va ser una de les grans apostes del Girona després del primer ascens a la màxima categoria, i és que l’estiu del 2017 els de Montilivi van pagar al Middlesbrough un traspàs de quatre milions i mig d’euros, un dels traspassos més alts de la història del club fins a les operacions d’aquest últim any. El colombià ràpidament es va convertir en una peça clau per a Pablo Machín, i és que es va adaptar a la perfecció a l’eix defensiu amb els tres centrals. En les dues primeres temporades va arribar a sumar 72 partits –31 de lliga i 6 de copa–, dels quals va ser titular en 68. Arran del descens Bernardo, un dels sous més alts de la plantilla en aquell moment, se’n va anar cedit a l’Espanyol, amb qui també va acabar baixant a 2a divisió A. L’estiu del 2020 el central va tornar a Montilivi, on va tornar a ser una peça clau el curs 2020/21 i, sobretot, en la temporada següent que va acabar amb l’ascens a primera, en què va disputar 45 partits entre totes les competicions –tots menys un de titular– i a més va marcar quatre gols, el seu millor registre històric en una temporada. El curs passat, amb el pas a la defensa de quatre, ja no va tenir tan protagonisme, tot i que va acabar disputant vint partits de lliga i un de copa. Tot i això el club el va renovar per una temporada més, però en aquesta primera volta no ha tingut presència disputant només dos minuts en dos partits de lliga i sent titular en els dos duels de copa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)