Lliga Europea

Constel·lació d’estrelles

Hoquei sobre patins. La prèvia de la lliga europea de Luso concentra gairebé tots els medallistes del mundial del 2019, amb un terç de catalans

L’absència dels grans clubs italians, sobretot el Forte dei Marmi i el Lodi, no impedeix que la fase de grups de la lliga europea que es juga des de demà i fins diumenge a Luso, al districte d’Aveiro, al nord de Portugal, reuneixi la major concentració de figures mai vista en una competició de clubs, amb la presència de la gran majoria dels jugadors que van penjar-se medalla en els darrers World Roller Games Barcelona 2019. Portugal va celebrar l’or; l’Argentina, la plata, i Espanya, el bronze. Tret d’algun veterà com els argentins Valentín Grimalt i David Páez, i òbviament del retirat Albert Casanovas, la resta hi seran.

La notorietat de l’hoquei català, a més, surt reforçada en la festa de les estrelles amb tres clubs dels nou presents –el Barça, el Noia i el Reus– i amb 35 dels més de 90 jugadors repartits en vuit dels nou clubs que lluiten per accedir a la final a quatre. El Barcelos és l’únic sense catalans. El gran absent per lesió serà Raül Marín (Reus), campió el 2014 i el 2015 amb el Barça i el 2017 amb el Reus.

Quant als entrenadors, n’hi ha quatre del Principat: Edu Castro (Barça), Ferran López (Noia), Jordi Garcia (Reus) i Guillem Cabestany (Porto). La posició de la pista en què els catalans adquireixen una major notorietat és la porteria, amb cinc dels nou teòrics titulars. Egurrola o Sergi Fernández al Barça; Txus Fernández o Martí Zapater al Noia; Càndid Ballart al Reus; Carles Grau a la porteria del Liceo, i Xavi Malián al Porto. Xevi Puigbí (Oliveirense) és ara mateix el suplent de Nelson Filipe, Filipão. El titular de l’Sporting, el darrer campió continental, és Angelo Girão, heroi en el darrer títol mundial de Portugal. El porter del Benfica és Pedro Henriques, campió d’Europa amb el Reus quan hi va jugar de cedit. El Barcelos té l’argentí Conti Acevedo.

LA DADA

35
catalans
repartits en vuit dels nou equips se citaran en la fase de grups de Luso aquest cap de setmana
Noia Freixenet
Xus Fernández porter
Martí Zapater porter
Jordi Ferrer defensa
Pol Manrubia mig
Toni Salvadó mig
Roger Montserrat mig
Adrià Ballart davanter
Roc Pujadas davanter
Xavi Costa davanter
Aleix Esteller davanter
Reus Deportiu Miró
Càndid Ballart porter
Gerard Montes porter
Romà Bancells defensa
Ferran Giménez mig
Àlex Rodríguez mig
Joan Salvat davanter
Marc Julià davanter
FC Barcelona
Aitor Egurrola porter
Sergi Fernández porter
Nil Roca defensa
Sergi Panadero mig
Pau Bargalló davanter
Sergi Llorca davanter
Deportivo Liceo
Carles Grau porter
Marc Grau davanter
Jordi Adroher davanter
UD Oliveirense
Xevi Puigbí porter
Jordi Bargalló mig
Marc Torra davanter
Porto
Xavi Malian porter
Xavi Barroso mig
Sporting Clube
Pedro Gil davanter
Ferran Font davanter
Benfica SL
Edu Lamas defensa
Sergi Aragonès davanter
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)