Copa

Final de copa repetida

Hoquei sobre patins. Copa masculina. El Barça, que elimina el Reus, i el Liceo, que es desfà del Caldes, lluitaran pel títol per tercer cop seguit

Deportivo Liceo 4 Recam L. Caldes 1

LICEO:C. Grau, Torres, Platero, De Benedetto i Adroher –inicial–; Carballeira, Oruste, M. Grau, Ciocale i M. Rodríguez.CALDES:Camps, Ricart, Miras, A. Acsensi i C. Rodríguez –inicial–, Rovira, Rosa, Giménez, R. Acsensi i Bentrán.GOLS:0-1 (7’) C. Rodríguez. 1-1 (27’) Adroher. 2-1 (28’) Torres. 3-1 (44’) M. Grau. 4-1 (29’) Carballeira.ÀRBITRES:M. Díaz i A. de la Hera. Targeta blava al tècnic del Liceo, Juan Copa, Ricart, Miras, Rosa i Giménez.FALTES:12 del Liceo i 17 del Caldes.

Reus Miró 3 Barça 6

REUS:Ballart, Salvat, Bancells, Julià i Rodríguez –inicial–; Giménez, Rojas, Castro i Montes.BARÇA:Fernández, Bargalló, Panadero, Nunes i Rodrigues –inicial–; Pascual, Álvarez, Alabart, Llorca i Egurrola.GOLS:1-0 (1’) Julià (f.d.). 1-1 (4’) Bargalló (f.d.). 1-2 (10’) Álvarez (f.d.). 1-3 (15’) Llorca. 1-4 (17’) Alabart. 2-4 (18’) Rodríguez. 2-5 (24’) Rodrigues. 2-6 (25’) Bargalló. 3-6 (35’) Salvat.ÀRBITRES:S. Mayor i D. Villar. Targeta blava a Julià, Panadero i Bargalló.FALTES:8 del Reus i 13 del Barça.

El Barça i el Liceo s’enfrontaran en la tercera final de copa de manera consecutiva. En les dues anteriors amb els barcelonins i els gallecs de protagonistes, els anys 2018 i 2019 –no es va disputar l’any passat per la Covid–, la victòria va ser per als blaugrana. Per al Barça aquesta serà la seva setena final de copa consecutiva i aspira a guanyar el cinquè títol seguit, una cosa que no s’ha fet mai a la història. El Liceo, que jugarà la seva tercera final consecutiva, ho intentarà impedir i guanyar al seu pavelló i davant del seu públic un trofeu que no aconsegueix des del 2004.

En les semifinals el Barça es va mostrar superior al Reus Deportiu Miró i el va superar per 3-6, mentre que el Liceo va trigar a desfer-se d’un Recam Làser Caldes que li va plantar cara i que va acabar sent derrotat per 4-1. El Reus es va avançar en el marcador en el primer minut de joc, però en el deu el Barça ja guanyava per 1-2. Els tres primers gols van ser de falta directa. Els blaugrana van incrementar una mica més el seu ritme de joc i es van escapar fins a l’1-4 en el minut 17. Un gol del Reus no va evitar que s’arribés al descans amb un clar avantatge de 2-6 per al Barça. En la segona meitat, els blaugrana van controlar el partit i no van fer un joc tan intens. Els reusencs van intentar reduir les diferències i van fer el 3-6, però després no van estar encertats i van desaprofitar dues faltes directes molt seguides.

El Caldes planta cara

Malgrat el 4-1 final, el Liceo no ho va tenir gens fàcil contra el Recam Làser Caldes, que va plantar cara als gallecs i no va cedir en cap moment. El Liceo no es va assegurar el triomf fins als últims minuts. Els calderins es van avançar amb un gol en el minut set i van saber mantenir l’alt ritme de joc dels gallecs en aquest primer temps. El seu porter va fer grans aturades i amb el 0-1 es va arribar al descans. Els tres primers minuts de la segona part van ser fatídics per al Caldes, que va encaixar dos gols (2-1) en un minut. Es va mantenir dins del partit i va tenir ocasions, però no va poder evitar que els gallecs sentenciessin en els últims sis minuts de partit. El Caldes va veure quatre targetes blaves.