Lliga Catalana

“No vam abaixar els braços i hi vam creure fins al final”

Hoquei sobre patins. L’entrenador del Noia Freixenet, Pere Varias, diu que el triomf en la final de la XIX Frit Ravich Lliga Catalana contra el Barça va ser una victòria coral de l’equip

El títol que el Noia Freixenet va guanyar en la final de la XIX Frit Ravich Lliga Catalana es va aconseguir perquè els jugadors van creure en la victòria fins al final, no van abaixar els braços tot i anar darrere en el marcador contra el potent Barça, i es van mostrar com un equip sobre la pista. Aquests tres punts van ser els que va destacar més l’entrenador del conjunt de Sant Sadurní, Pere Varias, després d’imposar-se en la final per 2-3 contra el conjunt blaugrana.

Pere Varias va explicar que estaven “molt contents pel títol, molt contents pel resultat”, i també va dir que, a més, “dignifica la final el fet d’haver-la guanyat contra el Barça.” En la final a quatre el Noia es va imposar en la semifinal –contra el Parlem Calafell– i en la final remuntant un 2-0 en contra en els darrers minuts, i va guanyar per 2-3. Per al tècnic del conjunt de Sant Sadurní la clau va ser que els seus jugadors “no van abaixar els braços” en cap moment. “Penso que és un tret identitari del Noia de sempre, no abaixar mai els braços i lluitar, i els jugadors ho han portat fins al límit.” Pere Varias també va destacar el plantejament del partit, que van mantenir en tot moment. Van buscar estar dins del partit fins al final, i van arribar als darrers deu minuts amb un 2-0 en contra: “Per mi estar dins del partit és no perdre per més de dos gols. I ho vam aconseguir.”

El porter del conjunt de Sant Sadurní, Blai Roca, va rebre el guardó d’MVP de la final, i el tècnic de l’equip va elogiar la seva feina, però també va destacar el conjunt: “És evident que Blai Roca va estar molt bé i la porteria és una peça clau quan vols guanyar el Barça, però no m’agradaria destacar ningú per sobre de l’equip. Penso que des del punt de vista col·lectiu vam estar molt bé, vam ser molt generosos en l’esforç. Penso que va ser una victòria coral de l’equip.”

Per a Pere Varias aquest és el seu primer títol com a entrenador d’un primer equip, i el va deixar molt satisfet. “Va significar una miqueta d’alliberament perquè penso que feia moltes temporades que estàvem treballant molt bé des que vaig arribar al Noia. Feia molt de temps que anàvem pel bon camí, però ens quedàvem a les portes de jugar finals”, va assenyalar.

El Noia va guanyar la primera edició de la lliga catalana l’any 1989 contra el Piera (3-2) a Blanes, i des de llavors ha estat en sis finals més. Les cinc anteriors les va perdre i en aquesta disputada a Palau-solità i Plegamans va guanyar per 2-3 contra el Barça. Aquest triomf donarà moral de cara a l’OK Lliga i el convenciment que la feina que s’està fent dona resultat.

EL PROTAGONISTA

Molt content. Feia molt de temps que buscàvem un títol i que volíem guanyar el Barça, i ho vam aconseguir tot el mateix dia
Lluitar i no abaixar els braços penso que és un tret identitari de sempre del Noia, i els jugadors ho han portat fins al límit
El nostre objectiu era entrar en els últims deu minuts dins el partit quant a resultat i ho vam aconseguir
Crec que si el Barça ens hagués fet el 3-0 sí que ens hauria sigut molt més difícil
Penso que col·lectivament vam estar molt bé, vam ser molt generosos en l’esforç. Va ser una victòria coral de l’equip
Satisfet del meu primer títol. Va significar una miqueta també d’alliberament. Feia molt de temps que anàvem pel bon camí
Pere Varias
ENTRENADOR DEL NOIA

EL PRIMER TÍTOL

Pere Varias ha aconseguit el seu primer títol com a entrenador d’un primer equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)