Més hoquei

El Barça domina el món

El triomf en la pròrroga contra el Porto, el campió d’Europa, a l’Aldo Cantoni, ressitua els blaugrana com a màxims favorits en la lliga europea

Tres gols en el temps afegit sentencien la final

Porto 3 Barça 6

PORTO:Malián, Lamas, Carlo di Benedetto, Alves i Hélder Nunes –equip inicial–; Telmo Pinto, Mena, Rafa i Barata.BARÇA:Fernández, Alabart, Pau Bargalló, Barroso i João –equip inicial–; Panadero, Marc Grau, Llorca i Cervera..GOLS:0-1 (10’) Alabart. 0-2 (14’) Panadero. 0-3 (16’) Pau Bargalló, de falta directa. 1-3 (22’) Carlo di Benedetto. 2-3 (32’) Rafa Costa. 3-3 (47’) Alves. 3-4 (51’) Marc Grau. 3-5 (52’) Barroso. 3-6 (54’) Pau Bargalló.ÀRBITRES:Franco Ferrari (ITA) i Carlos Fernández (ARG). Blava a Carlo di Benedetto (2) i a Telmo Pinto, del Porto, i a Pau Bargalló (2), del Barça..FALTES:10 del Porto i 9 del Barça.

El Barça va aixecar al temple Aldo Cantoni de San Juan, ple de gom a gom, la seva sisena copa Intercontinental excel·lint i derrotant el Porto, el campió d’Europa, en la pròrroga (3-6) i és el nou campió del món. Un títol revalorat per la qualitat del rival en el marc d’una competició que a San Juan ha recuperat l’essència. El partit, de fet, va ser la repetició del que van jugar tots dos equips el 2018 en el mateix escenari, també amb triomf blaugrana en el temps afegit (4-5). Els cinquanta minuts es van acabar en taules (3-3) després que els blaugrana s’avancessin per 0-3. Lluny d’ofuscar-se, la resposta del Barça en el primer temps de la pròrroga va ser la d’un equip campió, amb tres gols que van sotmetre el Porto. Pau Bargalló (2), Alabart, Panadero, Marc Grau i Barroso van fer els gols del conjunt d’Edu Castro.

Amb l’exhibició de joc davant del rival que el va eliminar en la semifinal de la darrera lliga europea, 52 partits seguits sense perdre en l’OK Lliga i el lideratge en la fase de grups continental, el Barça d’Edu Castro viu un moment dolç de joc i presenta candidatura al títol europeu que no aixeca des del gloriós 2018 –al Dragão Caixa contra el Porto, al qual també va batre en la Continental–, constatant que està preparat per desafiar els grans clubs portuguesos. El primer gran repte, però, és la copa de Calafell –del 7 al 10 de març–en la qual iniciarà la defensa el títol davant del Reus, el darrer equip que el va batre en la lliga.

La primera part es va jugar a un ritme trepidant. Alabart, aixecant i picant amb un toc subtil, va coronar un contraatac amb mestria (0-1). L’incombustible Panadero –cinc cops campió de la Intercontinental–, amb un cacau lateral a peu aturat va fer el 0-2 i Bargalló, que havia governat amb criteri el partit juntament amb Alabart, de falta directa per una blava a Di Benedetto per haver-li donat un cop a l’eficient Eloi Cervera, va clavar el 0-3 enganyant l’osonenc Xavi Malián. Bufar i fer ampolles. Di Benedetto, però, va retallar a 2:21 de la mitja part (1-3). El porter Sergi Fernández, que va completar un partidàs, no va poder impedir els gols de Rafa, en superioritat, i de l’exblaugrana Hélder Nunes, que va forçar el temps afegit amb un cacau marca de la casa (3-3). Marc Grau, assistit des de darrere de la porteria per Bargalló, Barroso per l’escaire i de nou Bargalló en una falta directa rematant el rebuig de Malián, van estabornir el Porto.

LA DADA

135
títols
atresora l’hoquei sobre patins del Barça, la secció més llorejada del club blaugrana.

ELS PROTAGONISTES

Dediquem el títol a l’afició del Barça, que pot estar molt orgullosa de l’equip. Crec que hem fet una final grandiosa
Edu Castro
2023 Barça (Catalunya)
2022 Trissino (Itàlia)
2021 Porto (Portugal)
2018 Barça (Catalunya)
2016 Vic (Catalunya)
2014 Barça (Catalunya)
2013 Benfica (Portugal)
2012 Liceo (Espanya)
2010 Reus Deportiu (Catalunya)
2008 Barça (Catalunya)
2007 Follonica (Itàlia)
2006 Barça (Catalunya)
2004 Liceo (Espanya)
1998 Barça (Catalunya)
1993 Liceo (Espanya)
1992 Barcelos (Portugal)
1989 Liceo (Espanya)
1987 Liceo (Espanya)
1986 UVT (Argentina)
Som campions. És indescriptible ser un altre cop al pavelló Aldo Cantoni, de nou ple, en un espectacle de partit
Pau Bargalló
Ens ho mereixíem. Hem jugat un gran partit. L’equip, molt concentrat, ha sabut a cada moment el que tocava fer
Sergi Panadero
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)