Handbol

ALEIX GÓMEZ

MÀXIM GOLEJADOR DEL BARÇA LASSA A LA LLIGA DE CAMPIONS

“Hem d’arrodonir la gran temporada a Colònia”

“Estic convençut que si juguem com sabem fer i com hem fet durant tot el curs podem guanyar el Vardar i després la Champions”

“He tingut una gran progressió, però amb els tècnics i els companys és molt més fàcil”

L’estil del Barça ens beneficia, als extrems, perquè defensem molt fort i les transicions són molt ràpides, i nosaltres som els que sortim al contraatac, correm i participem més del joc

Aleix Gómez (Sabadell, 1997) ha passat en dues temporades de jugar al Barça B a ser el màxim golejador (66) del primer equip i està entre els nominats en el set ideal de la lliga de campions a les portes de la final a quatre de Colònia d’aquest cap de setmana. Una progressió meteòrica que va estretament lligada al ritme de joc vertiginós que practiquen els blaugrana i que enamora tot Europa. L’extrem sabadellenc valora el trajecte fins aquí, però és conscient que la revàlida és al Lanxess Arena i que l’equip haurà de tornar a oferir la seva millor versió si vol sortir victoriós i arrodonir una temporada perfecta, amb set títols de set de possibles. Aleix s’estrena a Colònia, on el Barça aspira a aconseguir la seva desena copa d’Europa.

Recorda on era ara fa dos anys?
Aleshores era al Barça B. No sé si era aquesta o una altra, però recordo haver vist una semifinal i una final de Colònia per televisió amb en Dani Duixebàev, i vam comentar: “Estaria molt bé poder jugar aquí algun dia.” I mira, ara tots dos ens hi hem classificat amb els nostres equips tot i que ell [ara al Kielce] no hi podrà jugar perquè s’està recuperant de l’operació al genoll.
Com han canviat les coses en un parell de temporades.
Han canviat molt. La veritat és que no em podia passar pel cap. Aleshores ho veia molt lluny, però ha passat molt de pressa i no et pares a pensar-hi.
En què ha evolucionat més l’Aleix Gómez de fa dues temporades al d’ara?
He après molt, però estant en aquest equip amb el cos tècnic i els jugadors és molt més fàcil perquè hi ha una molt bona relació. M’han ajudat molt en tot moment.
Il·lusionat amb la seva primera final a quatre?
Molt. Ja fa setmanes que dono la tabarra a la meva xicota i ja tinc ganes que arribi el moment. Sempre ho havíem vist des del sofà de casa i ara tota la meva família anirà també per primer cop a Colònia.
Ja ha jugat un mundial, però s’estrena en una final a quatre de la Champions. Com van els nervis dels dies previs?
És diferent. És clar que en el primer mundial absolut també estava nerviós, però en l’equip està tot més estudiat al mil·límetre perquè hi estem treballant des del mes d’agost i l’ambient que es crea a l’equip és com una família. Em fa la sensació que ara estic més nerviós, però estic convençut que em sortirà molt bé.
La temporada passada tothom parlava de la seva ràpida adaptació en l’estrena en el primer equip, però aquesta, després de la lesió de Casper Mortensen, ja és el màxim golejador i té la responsabilitat d’executar els penals. Com ho porta tot plegat?
Estic molt content. He tingut una gran progressió i és clar que tant el cos tècnic com els jugadors m’han ajudat molt, però ara per arrodonir-ho hem de fer un bon paper a Colònia. Tenim molt bon equip, estem treballant molt fort i en tenim tots moltes ganes.
Se sent més pressionat pel fet de ser un dels referents en l’aspecte golejador?
No, en cap cas. Com diem sempre, perquè un extrem pugui fer un gol el treball és de tots. I sense la col·laboració de tots, un extrem, un pivot o un primera línia no podria fer gols.
Els extrems són els grans beneficiats del ritme de joc vertiginós que ha imposat aquest any el Barça?
Sí, ja m’ho han preguntat alguna altra vegada. Aquest any estem defensant molt bé i fem les transicions molt ràpides, i això als extrems ens beneficia perquè som els que sortim al contraatac, correm i participem més en el joc.
A més, es troba entre els nominats a l’equip ideal de la lliga de campions.
Ho he vist, però tampoc m’he parat a pensar-hi gaire. Suposo que s’han de reunir una sèrie de característiques, però, com he dit, sense la col·laboració dels companys les nominacions serien impossibles. Es necessita el cos tècnic i tot un equip que estigui al darrere.
Segur que han mirat molts vídeos del Vardar aquests dies. Tenen confiança que poden aconseguir una tercera victòria?
Sí que hem mirat molts vídeos i estic convençut que si juguem com sabem fer i com hem fet fins ara aconseguirem la victòria contra el Vardar i després la Champions.
Què destacaria del Vardar?
És un rival molt complicat. Hi ha familiars que em comenten que els vam guanyar tant a fora –on vam fer una defensa espectacular– com a casa, però a Colònia tindrem dues finals i segur que serà un partit molt dur.
Com s’imagina un gol seu a l’últim instant que atorgués la desena Champions al Barça?
[Riu] Mentre entri la pilota m’és igual. Si abans rebota en tots els defensors i entra rodant a porteria, ja m’estarà bé si puja al marcador i guanyem la final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)