El Barça, per la via ràpida

Handbol. L’equip blaugrana supera el Granollers a còpia de contraatacs i deixa enllestit el clàssic català a la mitja part (21-13). El seu rival en les semifinals de copa serà l’Ademar de Lleó

barça 42 granollers 27

BARÇA:Gonzalo; Aleix (5), Mem (4), Fàbregas (5), Petrus (1), Palmarsson (3), Ariño (4) –set inicial–; Möller (p.s.), Tomás (2), Entrerríos (6), Sorhaindo (1), Andersson (1), N’Guessan, Dolenec (5, 2 p.), Cindric (1) i À. Pascual (4).FRAIKIN BM GRANOLLERS:Guàrdia; Gassama (3), Oswaldo (2), Tarrafeta (3), Nenadic (4), A. Martínez (2), Figueras (5, 4 p.) –set inicial–; Sastre (p.s.) Gurri, E. Pérez, M. García, Márquez (4), Popovic (3), Franco (1) i Bonanno.PARCIALS:5-2, 9-4, 12-7, 15-8, 19-9, 21-13; 25-25, 29-17, 34-19, 36-20, 40-24 i 42-27.ÀRBITRES:García Mosquera i Rodríguez Rodríguez. Exclusions: Tomàs (21’), Petrus (24’) i Mem (34’), pel Barça; i Bonanno (26’), pel Granollers.PÚBLIC:Uns 4.000 espectadors a la Caja Mágica de Madrid.

El clàssic de l’handbol català va quedar resolt pràcticament a la mitja part (21-13). El Barça va començar el duel a tota velocitat, i el Granollers no va trobar en cap moment la fórmula per aturar-lo. L’equip blaugrana prosseguirà el seu camí cap a la 24a copa del Rei, setena de consecutiva, contra l’Abanca Ademar de Lleó (20:45 h per Esport 3), que en el segon partit de la jornada va superar el Logronyo la Rioja (29-26). L’altra semifinal enfrontarà el Benidorm, que va protagonitzar la gran sorpresa dels quarts de final en eliminar el Bidasoa (26-29), i el Liberbank Conca, botxí de l’Helvetia Anaitasuna (21-26).

L’equip blaugrana va posar la directa de bon començament i a còpia de contraatacs ja va anotar un primer parcial de 9-4 en 10 minuts. Tota una declaració d’intencions. El temps mort d’Antonio Rama era obligat i per uns moments el Granollers va resistir en l’intercanvi de gols. El Barça, però, amb una defensa 6-0 molt profunda i amb grans intervencions de Gonzalo Pérez de Vargas sota els pals (11 aturades en la primera meitat) va imprimir encara més velocitat al seu joc. En atac, Ludovic Fàbregas, Aleix Gómez i Dika Mem, que va entrar en el set inicial un cop superada la seva lesió al bessó, van ser els principals estilets i van ampliar l’escletxa fins als 10 gols (19-9). El Granollers va tenir a última hora la baixa de Pol Valera, que amb problemes estomacals es va quedar a l’hotel, i va haver d’entrar el jove Jan Gurri a fer les rotacions a Ian Tarrafeta. L’exclusió de Thiagus Petrus va donar oxigen als vallesans, que van poder aturar momentàniament l’embranzida del rival i escurçar diferències amb un parcial de 0-4 (19-12). Raúl Entrerríos, que com Víctor Tomàs juga la seva última edició de la copa, va marcar a porteria buida i va deixar el resultat al descans amb un contundent 21-13.

Després de la represa es va mantenir la mateixa tònica. El Granollers no va tenir cap possibilitat de remuntada i, al contrari, el Barça va anar eixamplant les diferències fins a aconseguir un màxim avantatge de 18 gols (38-20). Excepte N’Guessan, tots els jugadors de camp blaugrana van participar del festival golejador davant una defensa granollerina amb la guàrdia baixa. El resultat final és prou concloent. Fàbregas, autor de cinc gols, va ser escollit el jugador més valuós del partit, però va ser més que mai un triomf col·lectiu, des de Gonzalo (16 aturades) fins a Entrerríos, que va contribuir a la victòria amb sis dianes. Avui més. “Els partits contra l’Ademar sempre són de lluita i brega. Els equips de Cadenas són competitius i molt intensos“, va advertir ahir Xavi Pascual.

ELS PROTAGONISTES

Hem fet un partit molt seriós. Estic orgullós de la predisposició i l’actitud de l’equip