Tennis

La gran ocasió de Serena Williams

Tennis. L’absència de primeres espases en l’obert dels EUA atorguen més possibilitats a la nord-americà de trencar el malefici dels 23 Grand Slams

El degoteig de baixes a causa de la situació sanitària deixa el cartell de l’obert dels Estats Units prou tocat en l’edició més atípica de tota la seva història, que arrencarà avui i s’acabarà el 13 de setembre, posant punt final a l’efímera temporada de pista dura. D’entrada, els dos vigents campions, Rafa Nadal i Bianca Andreescu, no defensaran el títol. Tan sols quatre de les deus millors del rànquing mundial jugaran a Flushing Meadows. Una de les primeres que va anunciar que no hi seria va ser l’australiana Ashleigh Barty, número 2 del món. Tampoc jugaran Simona Hep, Belinda Bencic ni Kiki Bertes.

Amb un quadre tan restringit de figures, la nord-americana Serena Williams, derrotada per Andreescu el curs passat en la final i per Naomi Osaka en la precedent, tindrà, als 38 anys i a punt de fer-ne 39 el 26 de setembre, una nova gran oportunitat per trencar la barrera dels 23 Grand Slams conquerits en 32 finals jugades i liderar els registres de tots els temps, desbancant l’alemanya Steffi Graf i igualant Margaret Court. Williams, que va caure en el Masters 1.000 de Cincinnati en la tercera ronda, no guanya un títol major des d’Austràlia 2017 i ha perdut les quatre últimes finals que ha jugat. També va cedir en la final de Wimbledon 2018 conta l’alemanya Angelique Kerber i el 2019, també a l’herba de l’All England Club, contra la romanesa Simona Halep.

Una altra de les jugadores que, si està bé mentalment i físicament, pot tenir oportunitats és Garbiñe Muguruza. La jugadora de Caracas formada en el tennis català té sovint alts i baixos, però ha demostrat abastament que quant està bé és temible: atresora dos títol de Grand Slam (a Roland Garros 2016 i Wimbledon 2017), a més d’arribar a les finals de Wimbledon 2015 i d’Austràlia 2020, resultats que deixen clara la seva classe i la seva cotització. No en va apareixia en la llista Forbes com una de les deu esportistes femenines més ben pagades del món, concretament la sisena. La líder és la japonesa Naomi Osaka.

Djokovic, favorit

Sense Nadal, campió l’any passat en una final molt ajustada contra el rus Medvedev, el favoritisme del serbi Djokovic, número 1 i campió en el torneig previ jugat a Nova York, puja com l’escuma, sense oblidar el mateix Raonic, rival en la final de dissabte. Tot i amb això, cal tenir les lògiques precaucions a causa de la inactivitat de tots els tennistes. Tampoc no hi seran el gran Federer, operat del genoll esquerre, ni l’australià Kyrgios ni el japonès Nishikori, positiu per coronavirus. Ahir també es va saber que el francès Benoît Paret ha donat positiu en la bombolla en què es troben els jugadors i que haurà de fer una quarantena de dues setmanes, fet que li impedirà jugar el torneig.

Abans, com a mesura de prevenció, també s’havia anul·lat la fase prèvia de tots els quadres.

LA DADA

32
finals
de Grand Slam ha jugat Serena Williams, que n’ha guanyat 23 i ha perdut les quatre últimes.

Ramos i Badosa entren en acció

Albert Ramos, Marcel Granollers, Paula Badosa i Aliona Bolsova seran els representants catalans a Nova York. Ramos se les haurà avui mateix contra Stefanos Tsitsipas, semifinalista a Cincinnati i número 6 del món. El poderós tennista grec té, a més, un compte pendent amb el torneig, ja que no ha superat mai la segona eliminatòria. Paula Badosa, per la seva banda, intentarà també avui tombar la russa Varvara Gratxeva, 102 del món. Demà s’estrenaran Marcel Granollers, contra el polonès Majchszak (108è del món) i Bolsova contra Jil Teichmann (52). Granollers també jugar el quadre de dobles al costat de l’argentí Horacio Zeballos. Son els cinquens caps de sèrie.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)