Waterpolo

Els clubs decideixen seguir

Waterpolo. Davant la tessitura d’aturar les lligues per les restriccions a Catalunya, els clubs, amb majoria catalana, voten que volen continuar

Els clubs de waterpolo de la divisió d’honor masculina i de la femenina van acordar ahir en una votació ajustada continuar els respectius campionats i no ajornar-los. Quatre clubs es van mostrar favorables a suspendre temporalment la competició, tres van votar-hi en contra i la resta s’hi van abstenir. La causa de la reunió telemàtica amb la federació espanyola de natació era la possible aturada atesa la situació que viuen els clubs catalans, amb les instal·lacions tancades durant quinze dies a causa de les mesures decretades per la Generalitat. Nou dels dotze clubs de divisió d’honor masculina, formada enguany per dos grups de sis conjunts, són catalans. En la femenina, n’hi ha vuit de dotze. Tot plegat, deixava en suspens la continuïtat de les lligues, si més no els pròxims caps de setmana. Els clubs, o almenys la majoria, mal per mal, han optat per seguir competint perquè, malgrat les restriccions i les dificultats, continuen tenint els equips en nòmina.

Les noves mesures condemnen els clubs de natació i waterpolo catalans, que ja van viure un descens del seu nombre de socis en el confinament primaveral i que ara veuran agreujada la seva situació econòmica. La paradoxa és que amb els clubs tancats per llei, els seus equips capdavanters han de seguir competint al més alt nivell en desigualtat de condicions. El cap de setmana va passar fluix perquè no hi havia jornada i es van recuperar un parell de partits pendents masculins, però el cap de setmana vinent el problema s’amplificava amb la disputa íntegra de la tercera jornada. A més, avui està previst a Can Llong el duel entre el CN Sabadel i l’Echeyde canari de la divisió d’honor masculina i per això calia agilitzar la decisió. La setmana vinent, però, els clubs sembla que es tornaran a reunir. Mentre, la federació espanyola els ha garantit facilitats per ajornar els partits de manera puntual si és necessari.

Molt molestos

Els clubs estan molestos per les restriccions del govern català. El CN Atlètic Barceloneta, per exemple, va penjar ahir el seu compte de Twitter imatges d’aglomeracions a Barcelona del darrer cap de setmana: “Aquest cap de setmana hem pogut veure aglomeracions de gent fent esport, mentre els clubs esportius seguim tancats. Demanem a la Generalitat que rectifiqui i ens deixi seguir fent esport 100% segur.” El CN Sabadell també va penjar dilluns un vídeo a les xarxes socials en què hi apareixien deu del seus esportistes de diferents modalitats sota el lema explícit de “Sense aigua, ens ofeguem”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)