Ciclisme

Triomf en solitari de Daniel Martin en la primera crisi de Bernal

Simon Yates, ara tercer en la general, treu quasi un minut al líder, que manté l’avantatge sobre el segon

Daniel Martin ha guanyat la dissetena etapa del Giro, la segona seguida amb Pedrero en l’escapada aquest cop sent el penúltim en cedir. Hi havia 193 quilòmetres, amb dos ports de primera el darrer dels quals en l’arribada a Sega di Ala, on Egan Bernal ha patit la seva primera crisi.

Dan Martin (Israel) era el millor en la general a l’escapada, primer de vint i després d’onze homes. L’irlandès, dotzè a 15:10 de Bernal, s’ha quedat finalment amb Gianni Moscon (Ineos) i Antonio Pedrero (Movistar), que tornava a entrar en la fuga com dilluns quan en va ser l’últim en ser passat pel mallot rosa; encarant el Pas de Sant Valentí (1a) al quilòmetre 155 mentre els BikeExchange amb Mikel Nieve comandaven el pilot, molt reduït ja amb Evenepoel fent la goma i la diferència per sota els tres minuts.

Geoffrey Bouchard (Ag2r) ha pogut arribar primer a coronar per endur-se els punts de la muntanya i sumar-ne 180, 73 més que Bernal, segon. L’escapada ha crescut fins a sis homes a 3 quilòmetres per començar el port, d’11 i amb menys de 2 minuts d’avantatge i, a 10 per a l’arribada, Pedrero ha estat l’últim en aguantar la roda de l’home de l’Israel, que afrontava en solitari els últims 4 quilòmetres amb 1:20

L’ensurt

Remco Evenepoel (Deceuninck) s’ha vist implicat en la caiguda al grup de favorits, quan anava al darrere, lliscant per sobre la tanca metàl·lica i el grup de corredors en l’asfalt entre els quals hi havia Giulio Ciccone (Trek), sisè en la general. El belga, que no ha topat amb cap altre corredor, ha pogut seguir, amb la mà esquerra embenada a corre-cuita per les assistències.

Les crisis

Vlasov (Astana), quart en la general, no seguia el ritme dels favorits després que els homes del seu equip –com Luis León Sánchez– endurissin el ritme abans. Ciccone s’ha aferrat a la roda del rus.

Bardet (DSM) setè i i Carthy (EF), tercer a 3:40 en la general després, han cedit al ritme de Castroviejo (Ineos), deixant en vuit els homes al davant, encara amb Daniel Martínez i Bernal

Simon Yates ha atacat al pas per la pancarta de 4 quilòmetres i Bernal l’a seguit a roda, també amb Martínez. Joao Almeida (Deceuninck) ho provava abans amb permís dels Ineos i l’anglès amb Bernal i el seu escuder l’atrapaven de seguida.

Pedrero era el següent que agafaven quan Bernal mostrava debilitat i Martínez l’havia d’esperar a poc més de 3. Caruso, segon a a 2:20 en la general, atrapava el rosa i Yates i Almeida anaven agafant temps al líder, 45 segons, quan duien Martin a 25 segons a 1,5 de l’arribada. Yates ha tret al final 51 segons al líder.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)