Festival del Barceloneta contra l’Oympiacòs (22-9)

Després de l’exhibició, l’equip mariner es jugarà l’accés a la final de la Champions contra el Pro Recco (18 h)

El Zodiac CN Atlètic Barceloneta ha segellat l’accés a les semifinals de la final a 8 de Belgrad després de superar l’Olympiacòs per un escandalós 22-9 (6-0, 7-2, 6-3 i 3-4). L’equip mariner, amb un ritme de joc vertiginós, ha desarmat el rival, que ja havia perdut tota possibilitat de victòria en els dos primers quarts. En una exhibició coral i excepte Famera i Bustos, tots els jugadors de camp han marcat, destacant les quatre dianes de Granados, Aleksic i Mallarach. El rival de l’Atlètic Barceloneta en les semifinals de demà (18 h per Tdp) serà el Pro Recco, que tampoc ha tingut gaires problemes per vèncer el Hannover (16-9) en el primer partit de la jornada. En l’altra semifinal (20.30 h) s’enfrontaran el Ferencvàros, l’encara vigent campió, contra el Brescia, que s’han imposat al Marsella (14-6) i al Jug Adriatic de Xavi Garcia (10-12), respectivament.

El full de ruta mariner ha sortit perfecte en el primer quart. Les canonades d’Álvaro Granados, Alberto Munárriz, Fran Fernández, en superioritat, i Blai Mallarach i els contraatacs rubricats per Felipe Perrone i Milan Aleksic han segellat un parcial inicial de 6-0. La defensa grega feia aigües, ben al contrari que la catalana, que bloquejava tots els llançaments rivals i no ha encaixat cap gol en les tres primeres jugades en inferioritat. A l’inici del segon quart, l’Olympiacòs ha agafat oxigen amb un gol de Dervisis en superioritat i un de Genidounias de penal, però ha estat un miratge. L’Atlètic Barceloneta continuava a velocitat de creuer i amb un altre demolidor parcial de 7-2 deixava el resultat al descans amb un escandalós 13-2, impropi d’una final a vuit. El conjunt de Chus Martín, amb un 68% d’efectivitat, resultava letal en atac i en defensa no feia cap mena de concessió al rival.

Amb el partit, decidit, els dos últims quarts han estat un tràmit i Chus Martín ha fet entrar Joao Coimbra per substituir Dani López Pinedo sota els pals. El campió català, lògicament, ha abaixat la intensitat i fins i tot ha cedit l’últim parcial per un anecdòtic 3-4.