Ciclisme

Rein Taaramäe s’endú el premi gros al Picón Blanco: etapa i lideratge

Rein Taaramäe (Intermarché) és el guanyador de la tercera etapa de la Vuelta, de 202,8 quilòmetres amb final al Picón Blanco (1a) amb el Manquillo i Bocos abans (3) i una fuga consentida de vuit homes. Un triomf que dona a l’estonià el primer lloc a la general perquè tenia 1:28 de diferència respecte Primoz Rogli (Jumbo).

Sí és sí

Tobias Bayer (Alpecin), Julen Amézqueta (Caja Rural), Antonio Jesús Soto (Euskaltel) –el millor a la general a 29 segons de Roglic i que ja havia estat en el primer intent–, Rein Taaramäe (Intermarché) i Joe Dombrowski (UAE Team Emirates), al segon intent d’escapada, amb Lilian Calmejane (Ag2r), Jetse Bol (Burgos) i Kenny Elissonde (Trek) de seguida, han format una escapada que al quilòmetre 20 ja s’acostava als 3 minuts i que al Manquillo (3a) arribava als 5 i, a manca de 75 quilòmetres, es consolidava amb els 9 minuts.

Els Jumbo donaven per bo cedir el lideratge de Roglic i, a Bocos, Bayer era el primer en coronar a 20,5 i 5:25 de marge, per endur-se els 3 segons de bonificació –Soto 2 i Calmejane 1– a més dels punts de la muntanya.

Lilian Calmejane ha anat llançant atacs i ha pogut agafar uns metres respecte la resta de fugats fins el peu de Picón Blanco, que afrontava amb 18 segons i el pilot a 4:00.

Taaramäe s’ha posat al davant a 6,5 per acabar mentre al pilot era Egan Bernal (Ineos) el que començava més ben posicionat a pujar si bé era el Bahrain el que marcaria la pauta fins que Majka es posava al davant treballant per David de la Cruz, que ho provaria de lluny i era Adama Yates qui l’atrapava amb la resta de favorits..

Dombrowski ha fet el tram més dur de la pujada al davant, només amb Taaramäe i Elissonde aguantant el nord-americà, per afrontar els últims 4 quilòmetres amb 2:40 sobre el pilot. L’estoni ha pogut deixar enrere els altres dos escapats i arribar sol a meta amb l’interrogant de si la diferència seria suficient per posar-se líder.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)