Ciclisme

Les emocions, fins al final

Ciclisme. Champoussin guanya la darrera etapa en línia de la Vuelta, plena de girs de guió i amb López abandonant abatut mentre que Yates aspirarà al podi avui en l’última CRI a Santiago

“Estic molt content per com s’ha acabat. Estava centrat en Yates i Enric. Estic desitjant fer la crono”, va dir Primoz Roglic, que aquest vespre –surt a les 19.49 h– serà coronat vencedor de la Vuelta per tercer cop seguit i, segurament, amb la seva quarta victòria d’etapa.

El campió olímpic de l’especialitat contra el rellotge hauria sumat el quart triomf parcial si el francès Clément Champoussin (1998) no hagués sorprès a 1,7 quilòmetres per acabar superant els favorits. Era el colofó a una etapa d’allò més emocionant, de 202 quilòmetres amb cinc ports, cap d’entitat; constants girs de guió i trames paral·leles i, alguna, que queda oberta com les conseqüències derivades de Miguel Ángel López, abatut per perdre el tercer lloc en la general amb els Ineos i els Bahrain interpretant unes seqüències que deixen Adam Yates a un minut exacte de Jack Haig, ara tercer i amb una CRI en què el corredor de Manchester hauria de retallar-li temps.

També David de la Cruz, en el grup de Superman quan el colombià no deixava de perdre temps perquè ningú col·laborava amb ell, pot escalar un lloc en la general per tercer dia seguit, després dels abandonaments de Meintjes abans-d’ahir i el de López ahir, si retalla els escassos 8 segons que li treu Guillaume Martin, ara vuitè.

Acció

El primer interrogant a resoldre era la classificació per la muntanya, amb els dos companys al DSM Storer i Bardet escapats en un grup de 16 que a 100 quilòmetres tenia 11:16. L’australià coronaria primer els dos primers ports amb el francès baixant al cotxe mèdic més d’un cop. L’Ineos es va posar al davant al pilot i la diferència va baixar a 6 minuts, gentilesa del campió olímpic de BTT Tom Pidcock. Sivakov el va substituir amb la fuga trencant-se per davant amb atacs i Adam Yates va entrar en escena amb un atac marca de la casa que fraccionava el grup, amb Roglic atent a la roda de Bernal. L’anglès s’enduria després Rogla, Mas, Mäder i Haig (Bahrain), mentre que López i Bernal es quedaven.

Superman acabaria protagonitzant el drama, quan Haig ja li havia pres el tercer lloc –va cedir més de 5 minuts– i el cotxe del Movistar marxava amb Mas. Els favorits, amb Padum despenjat de l’escapada ajudant Haig, va afrontar el penúltim port a menys de tres minuts de Gibbons (UAE), sol al davant coronant ports de carretera estreta i murs criminals. Yates marxava amb el sud-africà a 50 segons en l’últim port i s’enduia els tres primers a la general amb ell, amb supervivents de l’escapada provant sort mentre es vigilaven. Fins que Champoussin (Ag2r) a 1,7 es va endur el final feliç.

Etapa 20 (202,2 km)
1r C. Champoussin (Ag2r) 5h21:50
2n P. Roglic (Jumbo) a 0:06
3r A. Yates (Ineos) a 0:08
4t E. Mas (Movistar) m.t.
5è J. Haig (Bahrain) a 0:12
18è D. de la Cruz (UAE) a 6:55
General (3.381,5 km)
1r P. Roglic (Jumbo) 83h11:27
2n E. Mas (Movistar) a 2:38
3r J. Haig (Bahrain) a 4:48
4t A. Yates (Ineos) a 5:48
5è G. Mäder (Bahrain) a 8:14
6è E. Bernal (Ineos) a 11:38
7è S. Kuss (Jumbo-Visma) a 13:42
8è G. Martin (Cofidis) a 16:11
D. de la Cruz (UAE) a 16:19
10è F. Grossschartner (Bora) a 20:30
Punts
1r F. Jakobsen (Deceuninck) 250 p.
Muntanya
1r M. Storer (DSM) 80 punts
Joves
1r G. Mäder (Bahrain) 83h19:41
Equips
1r Bahrain Victorious 249h58:43
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)