Ciclisme

Primoz Roglic celebra la seva tercera Vuelta seguida doblant Mas

David de la Cruz supera Martin i Kuss i és setè en la general, com el 2016 i l’any passat.

Primoz Roglic és el vencedor de la Vuelta 2021, la tercera seguida per a l’eslovè que iguala el rècord de Tony Rominger (1992-94) i Roberto Heras (2003-05), que té el rècord absolut, amb quatre triomfs, perquè ja l’havia guanyat el 2000. Rogla ha sumat el seu quart triomf d’etapa en la CRI que tancava la cursa, de 33,8 quilòmetres amb final a la Catedral de Santiago, i és el participant amb més victòries parcials desempatant amb Magnus Cort i Fabio Jakobsen.

El danès de l’Education First, escollit el més combatiu, havia marcat el primer temps a tenir en compte un a hora abans que Primoz Roglic fos l’últim en sortir, amb el 44:16 i millorant en 1:02 el que tenia Josef Cerný (Deceuninck) des de primera hora.

Thymen Arensman (DSM) s’ha quedat després segon a 38 i l’entrada de Fabio Aru a la plaça d’Obradoiro ha marcat el punt d’inflexió, amb els 15 primers de la general sortint des que l’italià acabava la seva darrera cursa com a professional.

Roglic ja li ha tret 20 segons a Magnus Cort al primer parcial, que en el segon eren 17 i al final 14 amb 44:02 i doblant Enric Mas instants abans d’ascabar.

David de la Cruz (UAE) ha cedit 2 minuts a Magnus Cort i quan creuava la meta era el vuitè millor temps, que li servia per pujar al setè en la general superant Guillaume Martin (Groupama) i Sepp Kuss (Jumbo). El sabadellenc iguala el setè lloc del 2016 quan va guanyar una etapa i es va posar líder i de l’any passat.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)