Handbol

POL VALERA

JUGADOR DEL FRAIKIN GRANOLLERS

“Cañellas i Antonio García són els meus referents”

L’eclosió del jove central de la Garriga ha permès a l’equip fer un pas endavant en la lliga

Jordi Ribera l’ha convocat per primer cop amb la selecció absoluta

L’última joia del planter del Vallès i del Granollers és Pol Valera (la Garriga, 1998). El seu lideratge i la capacitat golejadora (44 gols) l’han portat directament a la seva primera convocatòria absoluta amb Jordi Ribera.

Definitivament és la temporada de la seva eclosió.
M’està anant tot molt bé, però també és gràcies a la confiança de tot l’equip. Estem molt amunt, però sovint és més difícil mantenir-s’hi que arribar-hi.
A la primera línia de l’equip esteu tots en plena forma. Se sent més bé de lateral o de central?
Des de sempre he jugat en totes les posicions de la primera línia, tant per la dreta com l’esquerra com pel mig, però el lloc que més m’agrada i en el qual em sento més còmode és el de central. Aquesta temporada sí que estic jugant més minuts, però és veritat que un primera línia en l’handbol modern ha de saber jugar en les tres posicions i haver-ho fet tot la vida m’ha anat bé perquè sempre sé què he de fer.
S’ha convertit en un dels centrals més golejadors de la lliga. És un mèrit afegit?
Un central és el que ordena, el que pensa, el que ha de saber en cada moment a què s’ha de jugar però també considero que algun cop ha de decidir. Si es pot entrar s’ha d’entrar i si es pot xutar s’ha de xutar. Ho estic fent i per sort m’està sortint bé.
Tenir al costat Antonio García el deu haver ajudat.
No li podré agrair mai tot el que ha fet per mi i m’ha ensenyat. És un aprenentatge constant, en els entrenaments, a diari. És un superprofessional i quan tinc algun dubte parlo amb ell i t’ho soluciona molt ràpid. M’ha ajudat moltíssim.
Ironies del destí, Ribera l’ha convocat en el lloc d’Ian Tarrafeta (lesionat), jugador amb el qual va formar un duet increïble en les categories de base.
Per a nosaltres i també per al Granollers seria increïble que acabéssim compartint posició i vestidor en la selecció. Ell és un jugador top i està més consolidat i per a mi serà el primer cop.
Pel que diuen tots els que hi acaben, la lliga francesa és duríssima. No sé si li ha aconsellat fer el salt.
És una lliga més física i més forta; el seu equip [PAUC] està fent una bona temporada i ell és tan bo que se’n sortirà a qualsevol lloc on vagi. Jo de moment visc el present.
Acaba contracte i no es pot negar que ara està en el millor aparador.
De moment no n’hem parlat amb el club. Més endavant ja veurem.
En la selecció de Ribera és evident que hi ha un relleu generacional en la primera línia. És el moment ideal per entrar-hi, doncs?
Fins fa quatre dies hi havia els millors jugadors del món en un equip molt consolidat. Raúl Entrerríos s’ha retirat i n’hi ha d’altres que ho van deixant. Serà molt difícil suplir-los però la voluntat ha de ser mantenir el nivell. Això està en bons mans perquè Jordi Ribera és un crac i trobarà els millors jugadors per fer-ho.
Quins són els seus referents?
De la gent que ha sortit de Granollers Joan Cañellas sempre l’he tingut com un ídol, i Antonio García, com he dit abans, m’ha ajudat molt. Dani Sarmiento és un jugador que té un estil molt semblant al meu, de fintar molt i penetrar. M’hi he fixat molt.
Mireu la classificació i aneu segons, que a l’Asobal és com anar primers. Podreu mantenir aquest ritme?
Serà molt complicat. Hi ha molts bons equips, com Bidasoa, Logronyo, Ademar o Puente Genil. Aquest any trobo que el nivell de l’Asobal ha pujat bastant. Hem de gaudir del moment perquè feia temps que no estàvem tan amunt i lluitar per resistir.
Molts encara el confonen amb el tercer porter, Pol Varela?
Sí, això costarà, veig. A ell li diuen a vegades Valera i a mi a l’inrevés, però sí que ara tenim entrenant un altre Valera al primer equip, que és el meu germà [Biel].
Us ve de família, l’handbol?
No directament. A la Garriga molta gent juga a handbol. Un dia un amic de l’escola em va dir si el volia acompanyar i em agradar moltíssim. I fins avui.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)