Tennis

Badosa excel·leix contra Kudermetova i accedeix a les semifinals d’Indian Wells

Paula Badosa (5) ha completat un partit de gran nivell en els quarts de final d’Indian Wells i ha vençut per 6-3 i 6-2 en una hora i 23 minuts la russa Veronika Kudermetova (21), una jugadora amb un revés a dues mans de qualitat que l’havia derrotat en els tres precedents però que no ha pogut frenar l’idil·li de l’empordanesa amb el seu torneig preferit. Badosa, que defensa el títol, acumula deu triomfs seguits al desert californià i no ha perdut cap set en la present edició. Definitiva amb la dreta i sense cedir cap servei, ha excel·lit i ha estat molt superior. S’enfrontarà en les semifinals a la grega Maria Sakkari (6), que s’ha desfet per 7-5 i 6-4 de la kazakh Elena Rybakina. L’altra semifinal la jugaran la polonesa Iga Swiatek (3) i la romanesa Simona Halep (24).

Dues dretes fortes, precises i col·locades, la segona invertida, han permès Badosa trencar tot just en la primera oportunitat en el quart joc (3-1). El 4-1, en blanc, ha acabat de desestabilitzar la russa, obnubilada per l’allau de cops de l’empordanesa. Kudermetova ha sobreviscut a una altra pilota de break en el sisè joc, però no ha tingut esma per capgirar la dinàmica davant la solvència del servei de la catalana, que no ha concedit cap trencament. El primer set del duel cogeneracional de tennistes nascudes el 1997 ha estat un exercici de superioritat de la de Begur, tot i un entremaliat darrer joc que se li ha complicat amb 40-0 a favor. La russa, més agressiva quan tenia el set hipotecat, ha tingut la seva única pilota de trencament del parcial, però la catalana ha segellat el triomf en la quarta oportunitat (6-3 en 38’).

La russa ha demanat temps mèdic, però no ha aturat la llevantada. Badosa li ha trencat per segon cop el servei en el primer joc del segon acte i ha corroborat amb un ace l’avantatge en el segon (2-0). Pletòrica, s’ha adjudicat el 3-1 amb tres aces –5 en tot el partit– i ha acabat de posar el peu al coll de la rival amb el tercer break (4-1), el preludi d’un tram final prou còmode.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)