El Barça pateix més del compte per superar l’Anaitasuna en els quarts de la copa (35-32)

Luka Cindric (10 gols) ha estat determinant en el triomf del conjunt blaugrana, que demà s’enfrontarà al Puente Genil (21 h) en les semifinals

El Barça ha segellat l’accés a les semifinals de copa després de superar l’Helvetia Anaitasuna amb més problemes dels previstos (35-32) i demà buscarà el passi a la final contra el Cangas Morrazo (21 h), que s’ha imposat a l’Ademar de Lleó (33-32). Luka Cindric, majestuós en la direcció de joc i màxim anotador amb deu gols, ha estat escollit el jugador més valuós del partit. L’altra semifinal de copa enfrontarà el Frakin BM Granollers contra el Puente Genil (19 h), que ha superat l’Antequera (21-26) en el derbi andalús.

L’Anaitasuna ha respost a l’envit blaugrana en els primers minuts, però diverses intervencions de mèrit de Gonzalo i el ritme vertiginós han començat a fer forat en el resultat (9-6). Quique Domínguez ha demanat temps mort (12’) i ha apostat per atacar amb set jugadors. El conjunt navarrès ha pogut aturar momentàniament el cop (11-10), però l’efectivitat d’Aleix Gómez (6 gols a la primera meitat), la clarividència de Luca Cindric (5) en la direcció i altre cop les aturades de Gonzalo (8) han permès que el Barça arribés a l’equador amb 4 gols de renda (19-15).

En la segona meitat s’ha repetit el guió. Cindric, amb bones combinacions amb Dika Mem, continuava impartint lliçons d’handbol i ha impulsat una altra estrebada blaugrana (26-20). Com en el primer temps, el tècnic del conjunt navarrès ha demanat temps mort i ha tornat a posar set jugadors en atac. La fórmula ha funcionat i amb les bones intervencions de Marcos Cancio l’Anaitasuna retallava diferències (30-26). Una errada en el canvi i la conseqüent exclusió encara ha donat més oxigen a l’equip navarrés que s’ha situat a nomes 2 gols (33-31) encara amb 3:42 de partit. Carlos Ortega ha demanat temps mort. Ha fet tornat Cindric a pista i amb el seu desè gol ha posat fi a la remuntada del rival.