Waterpolo

Judith Forca marca el camí de la final de l’Eurolliga

Waterpolo. El CN Sabadell, amb sis gols de la prodigiosa esquerrana, elimina el Pàdua i es jugarà el títol contra l’Olympiacòs (16 h, per Esport3)

CN Sabadell 9 Pàdua 8

ATRALPOOL CN SABADELL:Ester; Ortiz, Games, Van der Sloot (1), Serrano, Steffens (1), Sohi, Maica, Forca (6, 1 p.), Eggens, Nona (1), González, i Carilla.PLEBISCITO PÀDUA:Teani; Barzon (1), Gottardo (1), Borisova, Queirolo, Casson (1), Millo, Dario, Armit (2), Meggiato, Centanni (3), Grigolon i Giacon.PARCIALS:2-2, 2-1, 5-0 i 0-5.ÀRBITRES:Wengenroth i Franulovic. Exclusions: Nona, Games, Steffens i Maica, per part del CN Sabadell; i Borisova i Dario, per part del Pàdua.

Olympiacòs 18 Budapest 11

OLYMPIACÒS PIREU:Diamantopoulo; E. Plevritou (1), Sleeking, Eleftheriadou (2), Tricha, Xenaki (3), Siouti (1), E. Plevritou (2), Raney (1), M. Plevritou (4), Raney (1), V. Plevritou (4), Christmas (2), Myriokefalitaki (2) i Stamatopoulo.UVSE BUDAPEST:Magyari; Aubeli, Abel-Antal, Forgacs, Szucs, Keszthelyi (9), Hajdu, Farago, Szegedi, Rybanska (1), Macsai (1); Peresztegi i Golopencza.PARCIALS:5-3, 5-2, 4-4 i 4-2.ÀRBITRES:Blanchard i Rakovic. Exclusions: Raney i E. Plevritou, per part de l’Olympiacòs.

Un tercer quart espectacular (5-0) i una Judith Forca en estat de gràcia (6 gols) van marcar el camí de l’Astralpool CN Sabadell cap a la seva vuitena final de l’Eurolliga. La víctima va ser el Plebiscito Pàdua (9-8), i l’últim obstacle per a la sisena corona continental serà, com s’esperava, l’Olympiacòs (16 h, per Esport 3), que abans ja havia fet la feina a la piscina Papastratio contra l’UVSE Budapest (18-11).

Els dos primers quarts, tot i que el CN Sabadell prengués la iniciativa, van transitar al ritme que més convenia al Pàdua. De fet, l’equip italià va colpejar primer en una acció de superioritat rubricada des de la boia per Martina Gottardo. Judith Forca ja opositava per ser una de les protagonistes del partit i va replicar tot seguit amb un gol de penal i en un contraatac iniciat i culminat amb un xut a l’angle curt per l’esquerrana sabadellenca. L’exjugadora del CN Sabadell Laura Barzon tancava el primer quart en una altra acció de superioritat. El segon quart va seguir un guió semblant. El Pàdua va saber portar el partit al seu terreny, allargant les possessions i amb un ritme de joc lent. En tot cas, Forca continuava el seu recital. Aprofitava la quarta superioritat vallesana i al límit del descans responia amb un llançament parabòlic una acció similar de Sara Centanni.

La primera part s’havia resolt amb un ajustat 4-3, però en el tercer quart el partit es va girar com un mitjó. La neerlandesa Sabrina van der Sloot donava consistència al plantejament català, però era Forca qui continuava tocada per una vareta màgica, i amb dos gols més eixamplava la renda fins al 7-3. La porteria, amb una gran Laura Ester sota els pals, se’ls feia cada cop més petita a les transalpines, mentre que les vallesanes tancaven un quart espectacular (5-0), amb dos gols més de Nona Pérez i Maggie Steffens (9-3). Amb el partit decidit, David Palma es va permetre el luxe de dosificar les seves jugadores. Amb la feina feta, el CN Sabadell va abaixar el pistó, va perdonar un munt de superioritats (2 de 12 va ser el global del partit) i va donar vida al rival. L’australiana Elle Susan Armit, el cervell del Pàdua, va despertar en l’últim quart i, amb dos gols en superioritat, va iniciar el camí de la remuntada. L’equip de Stefano Posterivo, molt més encertat en aquesta faceta (5 de 9), va veure porteria amb molta més claredat i amb un parcial final de 0-5 va segellar el definitiu i ajustat resultat final de 9-8. Alessia Casson va marcar a 40 segons per al desenllaç i ja no hi va haver temps per a res més.

La piscina Papastratio serà un infern

“Hem arribat a la piscina al final de l’últim quart de la primera semifinal i la grada estava a rebentar. No podíem ni parlar entre nosaltres del soroll que hi havia. Això ens farà créixer. Tenim moltíssimes ganes de guanyar.” Són paraules de Judith Forca, la protagonista del CN Sabadell, que ja sap que els espera un infern en la final de la piscina Papastratio contra l’Olympiacòs, el vigent campió de l’Eurolliga. El tècnic David Palma ressalta que el campió grec té una estructura molt semblant a l’equip que va perdre la final del 2019 a Can Llong (13-11), “amb set-vuit jugadores de la selecció, i dues bones estrangeres, Christmas i Sleeking”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)