Sense premi al Pireu

Waterpolo. L’Astralpool CN Sabadell no troba arguments per respondre al bon inici de l’Olympiacòs, que controla la final amb una defensa excelsa i segella la seva tercera Eurolliga

Olympiacòs 11 CN Sabadell 7

OLYMPIACÒS:Diamantopoulou; E. Plevritou (2), Sleeking, Eleftheriadou (2), Kanetidou, Xenaki, Siouti, M. Plevritou (1), Raney, V. Plevritou (2), Christmas (1), Myriokefalitaki (3) i Stamatopoulo.ASTRALPOOL CN SABADELL:Ester; Ortiz, Games (1), Van der Sloot (1), Serrano, Steffens (2), Sohi, Maica, Forca (1), Eggens, Nona (1), González (1) i Carrasco.PARCIALS:4-1, 1-1, 3-3 i 3-2.ÀRBITRES:Wengenroth i Rakovic. Exclusions: Myriokefalitaki i Maica.

La sisena Eurolliga de l’Astralpool CN Sabadell haurà d’esperar. En una piscina Papastratio amb un ambient eixordador, l’Olympiacòs va imposar la seva condició d’amfitrió, va marcar diferències des de l’inici (4-1) i va saber controlar l’avantatge amb una defensa excelsa per revalidar la corona i sumar el tercer títol europeu al seu palmarès. De les 11 últimes finals, en vuit ocasions l’organitzador s’ha emportat la victòria. Com en la final del 2015 (10-9), el CN Sabadell marxa del Pireu sense premi. El conjunt català es va recuperar de l’envestida inicial del conjunt hel·lè, però no va tenir capacitat per capgirar el resultat. Judith Forca, estel·lar en les semifinals amb sis gols, no va tenir el dia de cara a porteria (1 de 8) i amb algunes jugadores amb problemes físics l’equip de David Palma no va poder variar el rumb de la final.

La posada en escena va ser clarament local. L’equip amfitrió va colpejar primer (3-0), amb un xut ajustat al pal de Vasiliki Plevritou, una jugada de superioritat de Nikoleta Eleftheriadou i un llançament des de l’arc d’Eleftheria Plevritou. Un penal fallat per la petita de les germanes Plevritou (Vasiliki) i un gol des de la boia en superioritat de Maggie Steffens van donar aire al CN Sabadell (3-1). El vent, però, continuava bufant a favor de l’Olympiacòs, que va tancar el quart amb un quart gol de l’esquerrana canadenca Kyra Donna Christmas. El conjunt grec, amb continus bloquejos i grans intervencions de Chrysoula Diamantopoulou sota els pals, imposava la seva fèrria defensa. El segon quart es va resoldre amb un pírric 1-1 que va deixar el parcial en el descans amb un 5-2 per al conjunt hel·lè. Maria Myriokefalitaki va obrir forat des de la boia (5-1), però la neerlandesa Sabrina van der Sloot va replicar tot seguit amb un altre gol en superioritat (5-2).

Intercanvi de cops

Després de la represa, el CN Sabadell va millorar els percentatges en les superioritats i va veure porteria amb més claredat. Però l’Olympiacòs, ara amb Ioanna Stamatopoulou sota els pals, continuava controlant la situació i responia a cada gol de les catalanes (3-3). Brigitta Games i Nona Pérez, en accions de superioritat, i Judith Forca, que havia errat els sis primers llançaments, van marcar els tres gols de les sabadellenques en aquest quart (8-5). En el quart definitiu es va repetir la mateixa història. Steffens va escurçar diferències i el CN Sabadell va tenir la possibilitat d’apropar-se a un sol gol, però altre cop el conjunt grec va replicar amb una diana d’Eleftheria, la mitjana de les Plevritou. La tercera exclusió de la capitana Maica García encara va complicar més el panorama per a les sabadellenques. L’Olympiacòs no va abaixar el ritme i va rubricar la final i el títol amb dos gols més en superioritat. Irene González va segellar el definitiu 11-7 quan l’afició local feia estona que celebrava el tercer títol europeu del seu equip.

Prèviament a la final i en la pugna per la medalla de bronze, el Plebiscito Pàdua es va imposar a l’UVSE Budapest, per 6-11.

No hem sabut aprofitar les oportunitats per ajustar-nos al marcador
David Palma
entrenador de l’astralpool cn sabadell
Al nostre equip, li ha faltat la intensitat i l’encert que es requereixen en aquests partits