Waterpolo

L’Atlètic Barceloneta recupera Roger Tahull

Waterpolo. El boia internacional serà un dels quatre reforços del club mariner amb vista al curs vinent, juntament amb el montenegrí Dusan Matkovic, el porter australià Nick Porter i Nikolas Paul

Roger Tahull (Barcelona, 1997), un dels boies de referència del waterpolo internacional, tornarà a les files del Zodiac CN Atlètic Barceloneta el curs vinent i ha de ser un dels baluards perquè el projecte d’Elvis Fatovic faci un pas endavant. Tahull ha estat aquestes dues últimes temporades defensant els colors del CN Barcelona, però va ser en l’equip mariner que va debutar a divisió d’honor el curs 2014/15. També té passat mariner Nikolas Paul (1999), que des de la temporada 2018/19 havia competit amb el CN Sant Andreu i ara tornarà al seu club d’origen. Les altres cares noves amb vista a la pròxima campanya seran el montenegrí Dusan Matkovic (Primorac Kotor) i el porter australià Nick Porter, que també ha competit en la lliga universitària dels Estats Units. Aquestes quatre incorporacions serviran per cobrir les baixes del ja retirat Dani López Pinedo, Álvaro Granados (Novi Belgrad), Albert Ponferrada (Universitat de Berkeley), Òscar Asensio (CN Barcelona) i Joe Robert Bruce (Quadis CN Mataró).

Abans d’aprofundir sobre el nou projecte mariner, el director tècnic Santi Fernández passa revista d’aquest curs, que va culminar dissabte amb el cinquè lloc en la final a vuit de Belgrad. El conjunt d’Elvis Fatovic es va quedar a les portes de sorprendre el totpoderós Pro Recco (11-10) en els quarts de final i va guanyar el Jug Dubrovnik (12-9) i el Waspo98 Hannover (10-12), que li van acabar atorgant la cinquena plaça. “No podem estar descontents. Hem de tenir clar que vam estar molt a prop del Pro Recco, que podem i hem de guanyar en el seu moment aquests equips, tot i que sobre el paper siguin superiors. També és veritat que hi ha una diferència abismal entre perdre d’un i guanyar d’un, encara que pugui semblar petita. Hi ha un marge important de millora i molts dels jugadors de la plantilla han de continuar creixent. En tot cas el balanç ha de ser positiu, més que pel resultat pel nivell de joc de l’equip”, remarca Fernández. El director tècnic mariner també es refereix als condicionants previs d’aquesta temporada: “Ens queda una mica de regust agredolç, però molt més dolç que agre. És evident que nosaltres arribàvem a una fase final en una temporada que en cap cas ha estat fàcil. Hi havia un canvi d’entrenador i també de línia perquè s’havia tancat l’etapa marcada per Chus Martín i abans per mi, i s’apostava per un tècnic estranger. Això no era fàcil i no dona fruits de la nit al dia.” I hi afegeix: “També s’havien incorporat molts jugadors joves i tot i estar en l’òrbita de la selecció per a ells era el primer contacte amb l’alta competició a nivell de clubs.”

Fitxatges viables

Pel que fa als canvis amb vista al curs vinent, Fernández remarca que són els que poden fer. “No podem recórrer al talonari. El més important és la viabilitat del club i a partir d’aquí decidim”, sentencia. I és que l’Atlètic Barceloneta ha de competir amb entitats com el Pro Recco, que podria multiplicar per cinc o per sis el pressupost de l’equip mariner. També són molt més poderosos econòmicament clubs com el Novi Belgrad, el Ferencvàros i l’Olympiacòs, que aquest cop ni tan sols es va classificar per a la final a vuit. Fernández es mostra satisfet de la configuració de la plantilla: “Sobre el paper, la tornada de Roger [Tahull] ha de ser una basa importantíssima de creixement, però després s’haurà de veure la realitat. També estic content que els camins de Niko Paul i el Barceloneta, el club on es va formar, tornin a confluir. La figura de Dani [López Pinedo], independentment que tinguem Unai [Aguirre], s’ha de notar pel que representa per la dinàmica del grup. I el cas d’Álvaro, que ja sumava cinc anys amb nosaltres i serà substituït per un jugador estranger i que vindrà per primera vegada a l’equip. Estem il·lusionats amb la plantilla i sota el paraigua del club pensem que l’Elvis podrà treure més rendiment de l’equip.”

L’adeu de López Pinedo

L’epíleg de la fase final a Belgrad va estar molt marcat pel comiat a la seva carrera esportiva del porter i capità mariner Dani López Pinedo (1980). Un dels més tocats després del partit contra el Hannover era Felipe Perrone, un altre dels veterans de l’equip. “Són molts i molts anys els que he viscut amb ell i fa mal. És llei de vida i ja està, però hi he viscut moments increïbles i ara s’acaba. És el destí, no hi ha més. Més enllà d’un porter, ha estat un líder, un gran amic, una gran persona i ens quedarà per sempre el títol de la Picornell, i això és la part bonica de l’esport”, va etzibar el director d’orquestra mariner, que tampoc va poder reprimir les llàgrimes.

Concentració al CAR

Després de la intensa final a vuit de Belgrad, la majoria dels jugadors de l’Atlètic Barceloneta amb prou feines tindran un parell de dies de descans abans d’incorporar-se demà a la concentració al CAR de Sant Cugat amb la selecció espanyola, que fa una estada amb el Japó per preparar l’imminent mundial de Budapest. El seleccionador David Martín, que també va ser a la capital sèrbia, ha convocat fins a onze integrants de l’equip mariner per a la cita.

ELS VESTIDORS

El balanç de la final a vuit és agredolç, però molt més dolç que agre. No ha estat una temporada fàcil i vam estar molt a prop del Pro Recco
La tornada de Roger [Tahull] ha de ser una basa importantíssima de creixement
Santi Fernández
director tècnic de l’atlètic barceloneta
5
baixes
en l’equip mariner: Dani López Pinedo, Álvaro Granados, Òscar Asensio, Albert Ponferrada i Joe Robert Bruce
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)