Altre cop a les portes

Waterpolo. L’Atlètic Barceloneta controla el Pro Recco durant bona part del partit de quarts, però falla en el tram decisiu i queda fora de la lluita per les medalles en la final a 8 de Belgrad

Pro Recco 11 At. Barceloneta 10

PRO RECCO:Del Lungo; Di Fulvio (1), Zalanki (1), Figlioli (1), Younger (2), Cannella (2), Presciutti, Echenique, Ivovic (3), Loncar, Aicardi, Hallock (1) i Negri.ZODIAC CN ATLÈTIC BARCELONETA:Aguirre; Famera, Granados (4), Munárriz (1), De Toro, Larumbe (2), Pavillard, Fernández, Asensio, Perrone (3), Biel, Bustos i López Pinedo.PARCIALS:4-3, 1-3, 3-2 i 3-2.ÀRBITRES:Margeta i Putnikovic.

Els somnis humits a Europa de l’Atlètic Barceloneta es van tornar a quedar a la vora del riu Sava, a Belgrad. En el mateix escenari, la piscina interior del SRC 11 d’Abril, i amb el mateix rival, el conjunt mariner va topar amb el totpoderós Pro Recco, aquest cop en els quarts de final. El defensor del títol va saber marcar diferències quan tocava, en el tram decisiu del partit, en els últims atacs i en les últimes defenses. Una fuetada amb l’esquerra de Gergo Zalanki va signar l’11-10 i el Barceloneta ja no va saber veure porteria en l’1:16 que restava per al final. El conjunt d’Elvis Fatovic es va quedar sense premi després d’un partit molt competit, en què els mariners van marcar el ritme de joc durant molts minuts i van tenir contra les cordes el gran favorit. La victòria, però, va ser per al Pro Recco, que avui (20.30 h) es jugarà l’accés a la final contra el Ferencvàros. El Barceloneta queda fora de la lluita per les medalles i amb el cinquè lloc com a horitzó s’enfrontarà al Jug Dubrovnik (16.30 h), que ahir va perdre contra el campió hongarès (14-13), en l’últim partit de la jornada.

En la posada en escena, Francesco Di Fulvio va deixar la seva targeta de presentació en una ràpida transició. El conjunt mariner va prendre nota i a partir d’aquí va elevar el llistó defensiu. Amb continus blocatges, va saber replicar en l’intercanvi de cops. Amb tot, el Pro Recco exhibia un cent per cent en les superioritats i tancava el primer parcial amb un gol d’Aleksandar Ivovic en l’últim segon (4-3). Per part marinera, obria el foc Álvaro Granados, amb una doble superioritat, i el seguien Felipe Perrone, de penal, i Alberto Munárriz, amb un xut col·locat des de l’arc. L’equip mariner va començar el segon quart més endollat i amb les segones dianes de Granados i de Perrone, amb un xut per l’escaire, prenia per primer cop avantatge en el marcador (5-6). Younger tornava a restablir l’equilibri, però aquest cop van ser els mariners els que van marcar al límit del descans i amb el tercer gol del metrònom Perrone van arribar a l’equador amb un mínim avantatge (5-6).

El tercer quart va començar amb bones notícies per al conjunt d’Elvis Fatovic. Marc Larumbe, des de l’extrem, va sorprendre el porter Marco del Lungo, que no va poder evitar que la pilota entrés mansament dins la porteria. El Pro Recco va reaccionar de seguida (7-7). L’Atlètic Barceloneta perdonava dues superioritats consecutives, però la tercera va ser la bona i amb el gol de Granados tornava a prendre un comandament efímer. Hallock, des de la boia en una acció d’home de més, deixava el duel empatat (8-8) quan faltaven 8 minuts de joc. En el quart definitiu es va mantingut el torcebraç. El conjunt català marcava el ritme de joc i l’italià anava a remolc, però responia a cada envit mariner. Granados i Larumbe colpejaven primer, i Ivovic i Cannella responien tot seguit (10-10). Així, s’arribava al desenllaç, en què el gol de Zalanki i la defensa del campió italià van dictar sentència.

Brescia-Novi Belgrad

Per l’altra part del quadre els resultats van ser molt més clars i s’enfrontaran per un lloc a la final el Brescia i l’amfitrió, el Novi Belgrad (18.30 h), que es van desfer amb autoritat del Waspo98 Hannover (12-5) i del CN Marsella (10-16), respectivament.

Hem tingut les nostres oportunitats, però al final les errades pròpies i la bona defensa del Pro Recco han decidit
Elvis Fatovic
Hem fet un partidàs, hem tutejat un equip com el Pro Recco, i malgrat la derrota marxem amb el cap ben alt
Felipe Perrone
El Pro Recco ha sabut marcar i defensar en el moment important, i nosaltres no ho hem fet