Futbol sala

El Barça necessita la pròrroga per segellar l’accés a semifinals de lliga

Tot i la derrota per 3-4, amb gol de Matheus en el temps addicional, l’equip blaugrana fa bo l’1-3 de l’anada per eliminar El Pozo Múrcia

El Barça ha fet valer l’1-3 de l’anada i n’ha tingut prou amb un 3-4 a la pròrroga contra El Pozo Múrcia per segellar l’accés a les semifinals de lliga. El seu rival sortirà del duel de demà entre el Valdepeñas i el Cartagena (20 h), amb avantatge del conjunt manxec de l’anada (1-2). El porter jugador, amb tres gols en els 6 minuts finals, ha donat vida al conjunt murcià, que havia quedat tocat després del 2-1 de Ferrão a l’inici de la segona meitat. Matheus, un dels protagonistes de l’eliminatòria, ha sentenciat al primer minut de la pròrroga.

El conjunt murcià ha fet un parell d’avisos només començar amb llançaments exteriors de Gadeia i Felipe Valerio que han fet lluir Dídac sota els pals. Un toc d’atenció perquè el Barça s’activés. Amb l’equip blaugrana ja totalment concentrat, Ferrão ha tingut la primera per als locals. El conjunt de Diego Giustozzi ha replicat amb el porter jugador (6’) buscant un gol que els tornés a entrar en l’eliminatòria. El conjunt murcià ha tornat a tenir oportunitats i el porter maresmenc a exercir de salvador. La pressió visitant a trobar premi. Una errada de Sergio Lozano en la sortida de la pilota ha nat a parar a peus de Leo Santana, que no ha perdonat en un llançament franc (14’). A Jesús Velasco no li acabava d’agradar el que veia sobre la pista i ha demanat temps mort a 4 minuts del descans. El Barça ha tornar a ser més recognoscible i en una recuperació de Matheus, en una defensa contra cinc, ha servit a Adolfo perquè rematés el gol de l’empat (19’).

Una gran jugada col·lectiva, amb intervenció dels cinc jugadors de pista i culminada per Ferrão (20’), ha estat la posada en escena de la segona meitat. El gol ha fet mal a El Pozo, que amb el cansament acumulat de la primera meitat i amb l’eliminatòria coll amunt quedava desactivat. Giustozzi ha tornat a apostar pel porter jugador i ha aconseguit equilibrar el duel de tornada amb una canonada de Fernando (34’). Un penal molt dubtós, per mà de Coelho, ha servit perquè Marcel retallés diferències. Els llums d’alarma s’han encès al Palau i encara més quan Gadeia ha igualat l’eliminatòria i ha forçat la pròrroga en l’últim minut (40’).

En el temps extra, el Barça ha anat per feina i Matheus ha aprofitat un rebuig de Juanjo després d’un xut de Pito per marcar el tercer. Sergio Lozano, de doble penal, i altre cop Matheus han pogut marcar el quart, però Juanjo ho ha impedit. Al final del partit, Esquerdinha, que avui ha lluït el braçalet de capità, ha estat homenatjat abans de tancar la que serà la seva última temporada com a jugador professional.

El Jaén elimina l’Inter (2-3)

La primera sorpresa dels quarts de final l’ha protagonitzat el Jaén, que ha superat l’Inter a domicili (2-3) i ha fet bo l’empat (1-1) de l’anada.