Futbol sala

Matheus marca diferències contra El Pozo Múrcia

Futbol sala. L’ala brasiler anota per partida doble i el Barça afrontarà la tornada dels quarts de final de la lliga al Palau Blaugrana amb dos gols de renda

El Pozo Múrcia 1 Barça 3

EL POZO MÚRCIA:Juanjo; Darío, Fernando, Gadeia, Rafa Santos –cinc inicial–; Juanico, F. Valerio, Leo Santana, Alberto García, Darío, Mattheus i Mati Rosa.BARÇA:Dídac; Coelho, Dyego, Adolfo, Matheus –cinc inicial–; Esquerdinha,Ferrão, Sergio Lozano, Pito i Ortiz.GOLS:0-1 (8’) Ferrão. 1-1 (11’) Fernando. 1-2 (16’) Matheus. 1-3 (32’) Matheus.COMENTARI:Abans de començar el partit es va guardar un minut de silenci en record d’Alicia Mabel García, la mare de l’entrenador d’El Pozo, Diego Giustozzi, que va morir ahir mateix.

El Barça, amb un Matheus en estat de gràcia, va imposar els galons a la pista d’El Pozo Múrcia i va fer un pas decidit cap a les semifinals de la lliga. La tornada dels quarts de final serà dissabte al Palau (a les 19 h). En un ambient molt més tranquil del que s’esperava, el conjunt de Jesús Velasco sempre va portar una marxa més que el rival i només va passar un mal moment al principi de la segona meitat.

En els primers minuts, l’equip de Diego Giustozzi va intentar sorprendre el Barça amb un atac amb cinc jugadors. Va ser una estratègia efímera. L’ambient a la grada era més aviat fred, però sobre la pista no hi havia concessions i en 5 minuts la parella arbitral ja es va veure obligada a mostrar cinc targetes grogues, tres per als locals i dues per als blaugrana. Dídac va haver de fer una intervenció de mèrit davant de Mati Rosa en una recuperació de Rafa Santos.

El porter arenyenc va salvar el primer gol i tot seguit va iniciar la jugada de la primera diana blaugrana. Va servir a Carlos Ortiz, que de primera va centrar a Pito perquè assistís Ferrão i inaugurés el marcador (8’). La rèplica local va arribar en un servei de córner molt ràpid, en què Fernando (11’) va sorprendre la defensa catalana. Matheus va trencar l’equilibri amb una genialitat (16’) abans del descans. Va arrencar al contraatac i va superar la pressió d’un defensa i la sortida de Juanjo amb un detall exquisit, retallant amb l’esquerra i definint amb un toc subtil amb la dreta.

Després de la represa, El Pozo va fer un pas endavant pressionant la sortida de pilota blaugrana. El conjunt de Jesús Velasco va superar aquest mal tràngol a partir del control de la pilota i va tornar a controlar el partit. L’equip amfitrió acabava de cometre la cinquena falta i el Barça va respondre amb el segon gol de Matheus (32’), que va afusellar la porteria rival després d’una gran assistència de Ferrão. Restaven 7:43 de partit i El Pozo va apostar pel porter jugador. Feia estona que el conjunt murcià jugava amb foc i amb la sisena falta el doble penal estava cantat. Sergio Lozano (37’) va tenir l’oportunitat d’ampliar el resultat, però el seu potent xut va ser desviat per Juanjo. El Barça, en tot cas, es va mantenir sòlid en defensa i tornarà al Palau amb una bona renda.