El Mediterrani s’estrena amb derrota contra el Ferencvàros (7-9)

Tot i la inspiració del segon quart (5-2), l’equip de Sants ha anat a remolc del ritme marcat pel poderós conjunt hongarès

El CE Mediterrani s’ha estrenat amb una derrota contra el Ferencvàros (7-9) en la fase preliminar de la Champions que es juga fins diumenge a la piscina Josep Vallès. Excepte una fase d’inspiració en el segon quart (0-2, 5-2, 1-3 i 1-2), el conjunt barceloní ha anat a remolc del potent bloc hongarès, amb diverses jugadores de la selecció magiar, que s’ha mostrat més consistent en els 32 minuts de joc. L’equip de Marian Díaz tindrà demà (19.45 h) un duel molt més assequible contra el Sirens Malta, que ha perdut per un contundent 33-7 en el partit inaugural contra el Plebiscito Pàdua.

El conjunt magiar ha colpejat primer (0-2). Una transició rubricada per la internacional Dora Leimeter i un penal executat per Anna Simon-Illes han donat la iniciativa al Ferencvàros. En aquesta última acció, les locals perdien Helena Dalmases, castigada amb targeta vermella. Amb poca convicció, el Medi no ha estat capaç de veure porteria en les tres primeres accions de superioritats. En el segon quart, l’equip de Marian Díaz ha deixat els dubtes i els nervis a la banqueta i el partit ha fet un gir radical. Clara Espar, per partida doble, ha trencat el gel i en menys de 4 minuts les amfitriones ja havien capgirat el resultat, amb dues dianes més de Sarah Lizotte i Venca Bakoc (4-2). El conjunt hongarès ha replicat amb el poderós braç esquerre de Leimeter i un revers des de la boia de Dalma Domsodi. Encara hi hagut temps perquè Bakoc anotés el seu segon gol i deixés el parcial al descans amb avantatge catalana (5-4).

Era un partit d’alternatives i en el tercer quart ha tornat el domini visitant. El Ferencvàros ha ajustat la defensa, ha fet valer el potencial de les seves canoneres i ha tornat a prendre la iniciativa (6-7). En aquest quart només ha pogut veure porteria Alba Muñoz, en una acció de superioritat. En el tram decisiu, l’equip hongarès ha sentenciat amb dues dianes més de Greta Gurisatti, en superioritat, i Tamara Farkas, des de la boia. Amb el partit decidit, Paula Crespí ha signat el definitiu 7-9 amb un xut parabòlic.