Tennis

La número 1, eliminada

Tennis. Iga Swiatek, primera favorita, cau derrotada en els vuitens de l’obert d’Austràlia per Elena Rybakina per un doble 6-4 en una hora i mitja

La primera favorita i número1 mundial, la polonesa Iga Swiatek, va ser eliminada en els vuitens de final de l’obert d’Austràlia. La kazakh Elena Rybakina, la 22a cap de sèrie, va donar la gran sorpresa de la jornada: es va imposar per un doble 6-4 en 1h29 i va accedir als quarts, aconseguint el seu millor resultat fins ara en aquest torneig. Elena Rybakina, vigent campiona de Wimbledon, va jugar molt bé a l’atac i va fer 6 aces i 24 cops guanyadors. El joc de la polonesa no va ser suficient, tot i que es va avançar amb un 0-3 en el segon set, per contrarestar la rival.

La rival de la kazakh en els quarts de final serà la letona Jelena Ostapenko (17a), que també va donar la sorpresa en derrotar la nord-americana Coco Gauff (7a) per 7-5 i 6-3. Jelena Ostapenko va connectar 30 cops guanyadors i va aprofitar molt bé els seus primers serveis, mentre que Coco Gauff, no va estar encertada en el servei. La tercera favorita, la nord-americana Jessica Pegula, va complir i va passar als quarts després de superar per 7-5 i 6-2 la txeca Barbora Krejcikova (20a). La seva rival serà la bielorussa Victoria Azarenka (29a), doble guanyadora a Austràlia (2012 i 2013), que va remuntar contra la xinesa Lin Zhu i es va imposar per 4-6, 6-1 i 6-4.

Duel d’‘aces’

En el quadre masculí, Stefanos Tsitsipas, el tercer favorit, va necessitar cinc sets i quatre hores per classificar-se per als quarts de final. El grec va derrotar per 6-4, 6-4, 3-6, 4-6 i 6-3 l’italià Jannik Sinner (15è) en un partit molt disputat. Els dos jugadors van demostrar que són molts bons en el servei i van aconseguir 12 i 11 aces respectivament. El rival de Stefanos Tsitsipas en els quarts serà el txec Jiri Lehecka, que va eliminar el canadenc Felix Auger-Aliassime, sisè favorit, per 4-6, 6-3,7-6 (2) i 7-6 (3) en 3h13 de lluita. També va quedar definit un altre partit de quarts de final entre el rus Karen Khatxanov (18è) i el nord-americà Sebastian Korda (29è). Karen Khatxanov va derrotar el japonès Yoshihito Nishioka (31è) per 6-0, 6-0 i 7-6 (4), mentre que Sebastian Korda, una de les sorpreses del torneig, va necessitar cinc sets per eliminar el polonès Hubert Hurkacz (10è) per 3-6, 6-3, 6-2, 1-6 i 7-6 (7).

TERCER FAVORIT

Tsitsipas passa a quarts després de quatre hores de joc i cinc sets (6-4, 6-4, 3-6, 4-6 i 6-3)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)