Tennis

Djokovic apallissa De Minaur i jugarà els quarts d’Austràlia contra Rublev

Novak Djokovic (4) avança amb fermesa en l’obert d’Austràlia. La seva darrera víctima ha estat Alex de Minaur (22) –6-2, 6-1 i 6-2 en 2h06–, el darrer australià que quedava en el quadre, tant en el masculí com en el femení. Nole ha apaivagat els ànims del públic local amb un primer set impecable que ha tancat amb aparent facilitat. El 4-0 de sortida en el segon acte amb dos trencaments ha acabat de posar el peu al coll del tennista local. En una hora i 15 minuts, Djokovic ja tenia dos sets al sarró i ha acabat la feina amb molta autoritat i sense cedir ni una sola pilota de trencament en tot el partit. De la lesió a la cama esquerra que va generar dubtes en els partits precedents, ni se n’ha parlat.

El serbi, favorit de favorits, se les heurà amb el rus Andrei Rublev (5), que ha apel·lat a la seva majora veterania en el duel de tennistes de caire marcadament ofensiu davant del danès Holger Rune (9): 6-3, 3-6, 6-4, 4-6 i 7-6 (9).

L’altre duel de quarts que ha quedat configurat enfrontarà al nord-americana de 20 anys Ben Shelton, botxí del seu compatriota J.J. Wolf, i un altre nord-americà, Tommy Paul, que ha superat al castellonenc Roberto Bautista (24) per 6-2, 4-6, 6-2 i 7-5 en 3h19.

Continua el ball de bastons en el quadre femení. Aquesta matinada ha caigut la quarta favorita, la francesa Caroline Garcia, que ha claudicat davant de la sorprenent polonesa de 30 anys i 45a de la WTA Magda Linette per 7-6 (3) i 6-4. La rival de Linette serà la txeca Karolina Pliskova (30), excel·lent sempre amb el servei que ha passat fluix davant de la xinesa de 34 anys Shuai Zhang (23): 6-0 i 6-4. Pliskova va flirtejar amb els títol gran eslam sense èxit quan era a la part alta del rànquing WTA –fins i tot va ser número 1– i ara arriba més alliberada de pressió.

En canvi, la bielorussa Aryna Sabalenka (5), paradigma de l’agressivitat que lluita per guanyar el seu primer títol de gran eslam, s’ha plantat als quarts superant a la suïssa i campiona olímpica individual a Tòquio 2020 Belinda Bencic per 7-5 i 6-2. Amb Swiatek (1), Jabeur (2) i Garcia (4) fora de combat i amb el permís de la nord-americana Jessica Pegula (3), la bielorussa presenta candidatura. La seva rival en els quarts serà la croata de 26 anys Donna Vekic (46a), que repeteix els quarts que va jugar a l’obert dels EUA el 2019.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)