Més esport

Dijous gras anticipat

Poliesportiu. Demostració coordinada de força de les quatre seccions professionals hores després que Laporta cantés les excel·lències del futbol

Només hores després que Joan Laporta comparegués al món per vanagloriar-se del gran moment pel qual passa l’equip de futbol i per recordar que el club, en l’àmbit econòmic, gràcies a la seva junta, no està tan malament, les quatre seccions professionals, perfectament coordinades, van rubricar la jornada tot just una setmana abans de la celebració del dijous gras, completant un superdijous blaugrana de zàping intensiu amb declaracions d’intencions europees. L’exèrcit de Catalunya, com el va definir Bobby Robson, va completar una jornada rodona, amb tres fronts oberts a Europa –bàsquet, handbol i hoquei sobre patins– i el futbol sala en la copa.

Batalla a Granada

El Barça de futbol sala va sobreviure amb caràcter als marcatges al límit del Valdepeñas i la condescendència arbitral en els quarts. Pito, estel·lar, va ser l’executor (3-2) en un partit costerut. Avui (19 h), el conjunt de Jesús Velasco juga la semifinal contra el perillós Inter. L’altra és Jaén-El Pozo (21.30 h). Les baixes de Ferrão i Dyego són sensibles, però el grup, que va caure a Europa inesperadament, està conscienciat. Lozano, que va rebre un fort cop al peu, va descansar ahir tot i que va tocar pilota.

Pallissa a la bolonyesa

El triomf del Barça de bàsquet a la pista del Virtus de Bolonya de Sergio Scariolo és de manual. En 25 minuts, l’equip de Saras Jasikevicius havia obtingut una renda escandalosa de 37 punts i va treure el peu de l’accelerador. En l’Eurolliga actual, en què es pot perdre en qualsevol pista, com ha quedat a bastament demostrat –de fet, el Virtus havia guanyat al Palau (75-83)–, té molt de mèrit. El 75-92 final és el triomf més clar a fora del Barça en el curs europeu. A casa, va vèncer de 18 l’AX Milà per 74-56.

Feina feta no té destorb

La secció d’handbol, que ha guanyat les dues últimes Champions, té els deures impol·luts, amb el passaport per als quarts segellats i exempt dels vuitens. Líder a Europa i en l’Asobal, presenta de nou candidatura. El triomf contra el cuer, Elverum (40-30), reafirma la trajectòria.

Pau Bargalló, un crac

El Barça d’hoquei sobre patins no guanyava en una pista portuguesa des del 14 de desembre del 2019, quan va derrotar el Benfica (2-4). La competició va quedar suspesa per la pandèmia. El 2021 es va jugar concentrada a Luso (Portula) i l’equip va perdre contra el Benfica. El succedani de copa d’Europa del 2022 generat per l’escissió dels grans clubs –Golden Cup– es va concentrar a la Corunya. El triomf treballat a Valongo (3-5) li aplana el camí cap a la final a vuit, que es jugarà també a Portugal. El nom propi del partit va tornar a ser el de Pau Bargalló, que ha marcat en 19 dels 20 partits del curs que ha jugat entre supercopa, OK Lliga i lliga europea: 33 gols i 23 assistències, que aviat és dit. El sadurninenc va marcar tres gols a l’ex blaugrana i ex Calafell Xano Edo i va deixar la seva màgia a la pista portuguesa. “Era important guanyar, però encara queden moltes dificultats per afrontar”, subratlla el tècnic, Edu Castro. El Barça va ser campió d’Europa per últim cop el 2018.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)