A quarts sense peatges

Handbol. El Barça encarrila el triomf contra l’Elverum en la mitja part (19-12), s’assegura una de les dues primeres places de grup i un curs més s’estalviarà els vuitens de final de la Champions

Barça 40 Elverum 30

BARÇA:Niesen (1); Aleix (2 p.), Mem (4), Fàbregas (4), Frade (8), Carlsbogard, Wanne (4) –set inicial–; Gonzalo (p.s.), Cindric (5), Janc (2), Valera, Richardson (5,1 p.), Makuc (4), Parera (1) i Soler.ELVERUM HANDBALL:Imsgard; Hedberg, Berg, Langaas (3), Grondhal (4,1 p.), Blomgren (5), Porkelsson (2) –set inicial–; Mizera (p.s.), Fingren (1), Anderson (5), Borzas (1), Thorsen Lien (4), Larsen, Vidovic i Heldal (5).PARCIALS:2-2, 7-3, 10-7, 13-8, 16-9, 19-12; 23-15, 27-20, 29-24, 34-28, 36-30 i 40-30.ÀRBITRES:Merz i Kuttler. Exclusions: Wanne (30’) i Frade (33’), per part del Barça; i Fingren (6’) i Blomgren (16’ i 44’), per part de l’Elverum.PÚBLIC:Uns 1.872 espectadors.INCIDÈNCIES:Es va guardar un minut de silenci en memòria de les víctimes dels terratrèmols de Turquia i Síria.

L’esperada tornada del Barça al Palau Blaugrana després d’un llarg parèntesi de dos mesos es va resoldre amb un triomf plàcid contra l’Elverum, que certifica el bitllet directe per als quarts de final de la Champions quan encara resten tres partits de la fase de grups. Amb 10 victòries en 11 jornades, l’equip de Carlos Ortega continua la seva marxa triomfal per Europa i a més reforça el seu lideratge. El seu perseguidor, el Kielce, va ensopegar en la visita a Kiel (32-29) i ara ja és a tres punts. El Barça va encarrilar el partit en la primera part (19-12) i en la segona, tot i alguna fase de cert descontrol, no va tenir problemes per sotmetre el cuer amb autoritat. L’estrena de Pol Valera, la reaparició de Tim N’Guessan i l’aportació ofensiva de Luis Frade (vuit gols) van ser algunes de les notes positives de la jornada.

El Barça va necessitar poc més de 5 minuts per activar-se. Les primeres aturades de Nielsen i les pèrdues de pilota del rival van desencadenar els contraatacs culminats per Wanne i Mem (8-3). El tècnic de l’Elverum va demanar temps mort i va aturar momentàniament el cop amb atacs amb set jugadors (10-7). Es va entrar en una fase d’intercanvi de gols i el Barça va tornar a prendre velocitat de creuer per eixamplar el seu avantatge fins al 19-12 amb què es va arribar al descans. Als 24 minuts, Pol Valera es va estrenar al Palau i en la Champions. L’exgranollerí es va col·locar en la posició de central. Al seu costat, Domen Makuc va disposar de bons minuts com a lateral i amb una espectacular assistència a Ludovic Fàbregas va fer una de les jugades més vistoses del partit. Tant Makuc com el seu compatriota Blaz Janc tenen lligada la seva renovació pel club blaugrana, tal com va confirmar Joan Marín, el coordinador de la secció, en el descans del partit.

Amb defenses més aviat toves, els gols se succeïen a una banda i l’altra. Per part blaugrana, Cindric i Frade van capitalitzar l’atac local en els primers minuts després de la represa. El partit, però, va entrar en una fase de cert descontrol. L’Elverum va aprofitar una sèrie de pèrdues locals per retallar diferències a còpia de contraatacs (28-23). N’Guessan (40’) reapareixia després de la seva lesió al metacarpià de la mà esquerra i Gonzalo substituïa Nielsen sota els pals. El Barça va redreçar el rumb i ja no va tenir problemes per segellar un nou triomf amb solvència. Amb el partit decidit, Ortega va tornar a donar minuts de joc a Valera, i també al jove pivot Artur Parera.

Córrer al contraatac sempre és una de les nostres armes, i nosaltres disposàvem de més plantilla