Hoquei sobre herba

Espanya venç Gal·les (4-3) i continuarà a l’elit europea

Fins a 19 segons del final Espanya no marca el gol de la victòria i assegura la permanència

La selecció espanyola masculina ha guanyar el País de Gal·les per un treballat i ajustat 4-3 i s’ha assegurat la permanència a l’elit europea. El conjunt estatal ocuparà un dels dos primers llocs del grup C, en el que els dos últims baixen, i serà cinquè o sisè depenent del resultat de demà entre França i Àustria que tancarà el grup. Espanya, amb deu jugadors catalans, ha dominat més, però ha vist com el conjunt gal·lès s’ha avançar en el marcador en el tercer quart. Ha reaccionat ràpidament i José Basterra, Pau Cunill de penal corner i Joaquin Menini han marcat tres gols en nou minuts. Aprofitant una superioritat el País de Gal·les ha marcat dos gols seguits i ha empatat. El combinat estatal s’ha assegurat estar entre els millors a 19 segons del final amb un penal corner transformat per Pau Cunill.

En la categoria femenina la selecció espanyola ha finalitzat en la sisena posició i es manté a l’elit. L’empat entre Irlanda i Itàlia (1-1) en l’últim partit del grup C que decidia del cinquè al vuitè lloc, l’ha mantingut segona de grup empatada a quatre punts amb Escòcia, però amb la diferència de gols general favorable. El títol femení ha estat pels Països Baixos que ha derrotat per 3-1 Bèlgica en la final.