Futbol sala

Pito reactiva el Barça

Futbol sala. Tres gols del brasiler i tres més d’Adolfo impulsen l’equip blaugrana en la fase elit de la Champions

Étoile Lavalloise 0 Barça 7

ÉTOILE LAVALLOISE:Marquet; Guirio, Mouhoudine, El Mesrar, A. Mohammed –cinc inicial–; Brioua, Kaique Souza, Napoles, i Lutin.BARÇA:Dídac; Coelho, Dyego, Catela, Pito –cinc inicial–; Matheus, Antonio, Adolfo, Erick i Aniol.GOLS:0-1 (5’) Pito. 0-2 (12’) Adolfo. 0-3 (20’) Pito. 0-4 (30’) Pito. 0-5 (32’) Adolfo. 0-6 (33’) Adolfo. 0-7 (38’) Matheus.

El Barça, amb el reaparegut Pito com a gran referència ofensiva, es va redimir de l’ensopegada contra el Città di Eboli (2-2) i amb una golejada amb tota regla contra l’Étoile Lavalloise manté intactes les aspiracions per guanyar-se el bitllet per a la final a quatre de la Champions. Per aconseguir el seu objectiu, ha de vèncer demà (16 h) el Riga, l’amfitrió, que ahir va segellar la segona victòria a costa de l’Eboli (5-4).

Absent en la jornada inaugural per sanció, Pito només va necessitar cinc minuts per exhibir la seva ascendència en el Barça. El pivot blaugrana es va recuperar d’una entrada dura d’un rival i va engaltar un fort xut que es va colar com un obús en la porteria rival. Tot i que el conjunt francès va anar creixent i mostrava perill en les transicions, l’equip blaugrana se sentia còmode sobre la pista. Dyego va concentrar l’atenció de fins a dos defenses per la banda esquerra i va enviar un regal a Adolfo, que tot sol a l’altre costat del pal va marcar el segon a plaer (12’). En el tram final de la primera meitat l’Étoille Lavalloise va pressionar de valent, però Dídac va fer diverses intervencions de mèrit per mantenir el 0-2 abans del descans.

El panorama es va aclarir encara més per als interessos blaugrana en els primers segons de la segona meitat. La pressió de Touré sobre la defensa rival va propiciar que una pilota sortís rebotada i Pito ho aprofités per marcar el tercer. El gol va deixar el rival estabornit durant uns minuts i el Barça va disposar de nombroses oportunitats per deixar el partit sentenciat. L’associació Touré-Pito va tornar a connectar en una acció iniciada per Catela, i el de Chapecó no va perdonar en la transició. Encara restaven nou minuts i l’Étoile se la va jugar amb el porter jugador. El Barça ja anava embalat i Adolfo, tot un especialista en aquests escenaris, va fer dos gols més i, ara sí, va deixar el duel totalment sentenciat. Matheus (38’) va signar el setè i va rubricar una golejada de molt de valor amb vista a la classificació final.