Futbol sala

El Barça, a la final a quatre

Futbol sala. L’equip blaugrana sobreviu al porter jugador del Riga i tornarà a ser entre els millors de la Champions després d’un any d’absència

Riga 2 Barça 3

RIGA:Labuts; Vargas, Kozlovskis, Vaporaki, Ricardinho –cinc inicial–; Rimkus, Sens, Kuzmin, Serginho, Mickevics, Roskovskis, Fogels i Thalles.BARÇA:Dídac; Coelho, Dyego, Pito, Catela –cinc inicial–; Matheus, Antonio, Adolfo, Erick i Touré.GOLS:0-1 (5’) Adolfo. 1-1 (10’) Coelho (p.p.). 1-2 (24’) Catela. 1-3 (30’) Touré. 2-3 (35’) Thalles.

El Barça va sortir victoriós de l’embat contra el Riga i, no sense patiment, va segellar el bitllet per a la final a quatre de la Champions després d’un any d’absència. Acostumat a viure al límit després de dues jornades resoltes en l’últim minut, el conjunt letó –en tenia prou amb l’empat– va mantenir l’esperança fins a l’últim instant, però aquest cop la recompensa va ser per als blaugrana. El Barça va portar sempre la iniciativa, però els amfitrions, molt competitius, van saber jugar les seves cartes i van mantenir el duel obert fins al final.

Una pèrdua de Catela davant la pressió de dos jugadors del Riga va posar l’ai al cor als blaugrana només de començar, però Dídac va ser providencial davant el xut de Thalles (2’) en la primera gran oportunitat local. El primer a colpejar va ser el Barça. Antonio, després d’una recuperació en defensa, va enviar una llarga assistència a Adolfo, que amb dues rematades va acabar superant Labuts amb un xut per baix ajustat al pal (5’). El gol va fer mal al Riga, que per uns minuts va veure com les oportunitats catalanes es multiplicaven i posaven setge al marc letó. L’equip local va agafar aire gràcies a una acció aïllada. Un xut llunyà de Dylan Vargas el va desviar André Coelho i va descol·locar Dídac, que no va poder evitar el gol (10’). A partir d’aquí, el joc es va obrir, però l’empat a un es va mantenir fins al descans, un resultat que donava momentàniament la classificació al Riga.

El guió es va mantenir en els primers minuts de la segona meitat, amb oportunitats en una banda i l’altra, i intervencions providencials de Labuts i Dídac. El Barça era més persistent i va obtenir recompensa després d’una recuperació de Pito. El pivot de Chapecó va servir a Catela, que per baix va marcar el segon dels blaugrana (24’). Els dos equips anaven al límit i va haver de ser un jugador de refresc, com el jove Touré, qui tornés a sacsejar el partit. L’internacional francès va imposar la seva velocitat en una transició i altre cop amb un xut per baix va marcar el tercer pel Barça (30’). La fase final començava a decantar-se pels interessos culers i el tècnic del Riga va apostar pel porter jugador a 6:34 pel desenllaç. L’escenari de les dues jornades anteriors es repetia per al conjunt letó. Avesat a aquestes circumstàncies, el Riga va retallar diferències amb un gol de Thalles (35’), però ja no va poder passar d’aquí i el bitllet per a la final a quatre va volar cap a Barcelona.

El Palma i el Benfica

A més del Barça, també s’han guanyat la classificació per a la fase final del maig el Palma i el Benfica, i avui entre l’Sporting i l’Anderlecht (19.30 h) dirimiran la quarta plaça.

LES REACCIONS

Hem fet un esforç enorme perquè tenim molts jugadors tocats, ha estat molt dur, però hem complert l’objectiu
Jesús Velasco
Té molt mèrit el que hem fet, però si volem guanyar la Champions no podem fer tantes concessions