Futbol sala

El Barça tanca l’any amb una gran victòria contra l’Osasuna Magna (5-4)

Dyego, Pito (2), André Coelho i Antonio han estat els golejadors de l’equip blaugrana en un Palau amb 4.187 espectadors

El Barça ha tancat l’any al Palau Blaugrana amb una soferta victòria contra el Xota Osasuna Magna (5-4) que el consolida en el lideratge de divisió d’honor, amb 6 punts de renda respecte d’El Pozo. Després del festival ofensiu de la primera meitat (3-3), el conjunt de Jesús Velasco ha ampliat la renda amb el porter jugador del rival (5-3), però una genialitat de Fabinho (38’) ha fet patir els 4187 aficionats culers fins a l’últim instant.

La primera gran oportunitat ha estat per a Matheus (2’). Pito li ha donat el gol pràcticament cantat, però la pilota li ha anat a la cama dreta i per la seva condició d’esquerrà no ha pogut connectar amb precisió. El Barça pressionava de valent en defensa i el rival amb prou feines passava de mig camp. L’encarregat d’inaugurar el marcador ha estat Dyego (7’). El capità blaugrana ha fet la seva característica jugada des de la banda esquerra i amb un parell de fintes ha deixat clavat Fabinho per marcar per baix amb un xut ajustat el pal. Sense temps per reaccionar, el Xota ha vist com Pito li marcava el segon per l’altra banda (11’). La canonada del pivot de Chapecó ha doblegat les mans del porter Asier, que no ha pogut evitar el gol. El temps mort del tècnic del Xota Miguel Hernández ha resultat providencial. L’equip navarrès ha reaccionat. Eloy, amb una gran jugada individual, ha retallat diferències (15’) en el mateix minut Geraghty ha signat l’empat en una acció afortunada. Després d’un servei de cantonada, Fabinho ha rematat i el xut ha rebotat a la cuixa de Geraghty, que ha deixat Dídac sense capacitat de reacció. Encara hi hagut temps per veure dos gols més, dos per banda. Pito ha caçat una pilota al límit de l’àrea i de revers ha marcat el tercer del Barça i el segon del seu compte particular. No ha passat ni mig minut quan Dani Saldise ha tornat a restablir l’equilibri aprofitant un desajust de la rereguarda local.

Després de la represa, el Barça només ha necessitat un parell de minuts per tornar a colpejar el rival. Dyego ha servit una falta als peus d’André Coelho, que ha connectat un xut que s’ha colat per sota de les cames del porter del Xota. L’equip blaugrana ha gaudit de més oportunitats, però no ha pogut marcar i l’Osasuna ha apostat pel porter jugador a 6:26 pel final. Després d’una recuperació, Antonio (36’) ha ampliat la renda blaugrana amb un gran xut a porteria buida, però encara s’ha hagut de patir perquè Fabinho ha reduït les diferències a només 1:18 del final.