Waterpolo

Saba nova per als europeus

Waterpolo. Isa Piralkova (2005) i Biel Gomila (2006) s’estrenaran en un gran campionat amb la selecció espanyola absoluta

La golejadora del CN Terrassa Isa Piralkova (2005) i el boia del CN Catalunya Biel Gomila (2006) són les dues cares noves de la selecció espanyola per a l’europeu, que es disputarà a partir de la setmana vinent als Països Baixos i Croàcia, respectivament. El fet que les llistes s’hagin ampliat a quinze components –en cada partit s’hauran de descartar dos jugadors– i el bon paper de tots dos, tant en la primera part de la temporada en els seus respectius clubs com en la fase de preparació, han propiciat que tots dos tècnics, Miki Oca i David Martín, els hagin obert la porta per primer cop de la selecció absoluta en un gran campionat. En el cas de Gomila, també hi ha contribuït la baixa de Martin Famera, que es va trencar el metacarpià de la mà dreta en el torneig disputat la setmana passada a Budapest.

David Martín argumenta l’aposta pel jove gegant del CN Catalunya (2,01 m i 113 kg): “És un noi que tenim entrenant aquí al CAR de Sant Cugat amb la federació catalana. Té molta projecció i, ara fa un any, ja va fer la concentració amb nosaltres a Dallas, juntament amb la selecció dels Estats Units. Creiem que té la capacitat per poder jugar. Encara és molt jove i, evidentment, té molt marge de creixement, però amb la baixa de Famera necessitàvem jugadors del seu perfil, que puguin defensar a la boia.” Lògicament, Gomila està encantat de poder viure aquesta nova experiència: “Tot plegat és molt emocionant. Tothom m’està ajudant molt. He hagut d’esforçar-me molt i fer molts sacrificis per arribar fins aquí, i la convocatòria potser m’ha arribat abans del que esperava.”

Filla de Svilen Piralkov

Si Gomila té entre els seus referents jugadors de l’equip espanyol com ara Famera, Bustos, Tahull i De Toro, per a Isa Piralkova el mirall és el seu pare, Svilen Piralkov (1975), mà dreta de David Martín en l’equip masculí. D’origen búlgar, Svilen va jugar més de tres lustres en diferents clubs catalans (Sant Andreu, Terrassa, Sabadell i Mataró) i també va competir amb l’equip estatal després d’aconseguir la nacionalitat espanyola. “El meu pare és el meu model a seguir, en qui em vull convertir en un futur. Per això m’entreno cada dia i dono el màxim per poder arribar a ser com ell”, assegura taxativa Isa Piralkova, que ha acabat la primera volta de la lliga com a màxima golejadora, amb 40 dianes. “L’Isa té moltes condicions, tant en defensa, perquè té molt bona mobilitat i envergadura per abastar molt espai, com en atac, perquè és ràpida en la sortida i té bon llançament. Tot això és el que pot aportar a l’equip, tot i que en cada partit hauré de deixar dues jugadores a la grada”, explica el seleccionador Miki Oca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)