Espanya venç Hongria (7-5) i s’emporta el trofeu Ciutat de Barcelona

El partit ha estat un banc de proves amb vista a l’europeu, que comença la setmana vinent als Països Baixos

La selecció espanyola s’ha emportat el trofeu Ciutat de Barcelona de waterpolo en vèncer Hongria (7-5) en el partit disputat a la piscina de Sant Sebastià, a les instal·lacions de l’Atlètic Barceloneta. En un duel molt igualat, el parcial del segon quart (1-2, 5-1, 0-1 i 1-1) ha acabat dictant sentència. Martina Terré, amb onze aturades, també ha estat un dels factors diferencials del triomf del conjunt de Miki Oca, que tenia la baixa de Maica Garcia per l’extirpació d’un quist a l’esquena. Per a les amfitriones han marcat: Bea Ortíz (2), Nona Pérez, Paula Crespí, les germanes Ariadna Ruiz i Elena Ruiz i la jove Isa Piralkova. El partit ha estat un perfecte banc de proves amb vista a l’europeu dels Països Baixos, que comença la setmana vinent a Eindhoven.

En el primer quart, les defenses s’han imposat als atacs. El primer gol s’ha fet esperar. Una aturada de Martina Terré ha propiciat un contraatac que Nona Pérez ha rubricat en l’un contra un amb la porteria hongaresa. L’equip magiar ha replicat amb una diana de Dóra Leimeter en superioritat i un altre de Gréta Gurisatti, amb un xut ajustat al pal (1-2). En el segon quart, el conjunt de Miki Oca ha posat la directa. Ha ajustat la defensa i amb ràpides transicions (Bea Ortíz), aprofitant dues superioritats (Ariadna Ruiz i Isa Piralkova) i dos penals (Paula Crespí i Bea Ortíz) ha capgirat el resultat amb un parcial de 5-1. El resultat al descans llarg era de 6-3.

En el tercer quart, l’equip d’Oca no ha vist porteria. El rival tampoc ha estat molt més afinat i únicament ha pogut retallar un gol desavantatge després d’un xut de la jugadora de l’Assolim Mataró Rita Keszthelyi (6-4). Ja en l’últim període, Elena Ruiz, amb un altre xut de penal, ha tornat a ampliar la renda als 3 gols (7-4). El cansament –les dues seleccions estan concentrades al CAR de Sant Cugat– s’ha fet notar en el tram final i Hongria s’ha hagut de conformar amb el definitiu 7-5 després d’un gol de Rebecca Parkes des de la boia.