Handbol

L’estrena més exigent

Handbol. La selecció espanyola debuta en l’europeu contra Croàcia (20.30 h per TdP), que vol tornar al podi continental després de la final perduda el 2020

Abonada al podi dels cinc últims europeus i també de les cinc últimes grans cites internacionals, la selecció espanyola comandada pel sarrianenc Jordi Ribera enceta el seu periple al campionat d’Alemanya amb una prova de foc contra Croàcia (20.30 h per Teledeporte). L’equip espanyol i el balcànic es retrobaran a Mannheim quatre anys després de la final europea que van protagonitzar a Estocolm, aleshores amb triomf espanyol per 22-20. Espanya i Croàcia són juntament amb França les tres úniques seleccions que no s’han perdut cap de les setze fases finals de l’europeu.

Satisfet amb el rendiment de l’equip durant el torneig preparatori a Granollers, Ribera admet que l’estrena de l’europeu serà de molta exigència. “Serà una entrada dura en la competició, però la responsabilitat serà compartida per nosaltres i per ells. De totes maneres, hem de pensar que el campionat és molt llarg, encara que sí, que qui guanyi ja disposarà d’un petit avantatge”, remarca. Dels sis catalans convocats, el més veterà amb diferència és Joan Cañellas (Santa Maria de Palautordera, 1986), que, tot i no parlar obertament de retirada, té clar que aquest serà el seu últim europeu amb la selecció estatal. “Vull gaudir d’aquest campionat d’Europa perquè no em veig amb forces de continuar dos anys més. Veig la selecció amb molt talent i recursos, tot i que el partit amb Croàcia pot marcar el nostre destí”, sosté el jugador vallesà, fix en els europeus des del 2012 i que al juny acaba el contracte amb el Kadetten suís. A les files de Croàcia, el jugador amb més experiència és Domagoj Duvnjak, que es va estrenar en el campionat el 2008, tot i que es va perdre l’edició del 2022. Un altre dels jugadors de referència és l’exblaugrana Luka Cindric, ara a les ordres de Xavi Pascual en el Dinamo de Bucarest.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)