Debut negre a Mannheim

Handbol. Espanya rep un dels càstigs més severs de l’etapa de Jordi Ribera contra una Croàcia excelsa en l’estrena de l’europeu d’Alemanya

ESPANYA 29 CROÀCIA 39

ESPANYA:Gonzalo; Maqueda (2), A. Fernández (2), Figueras (1), Casado (4), Aleix (8), D. Duixebàev –set inicial–; Sergey (p.), Peciña, A. Duixebàev, Garciandia (3), Serdio (3), Cañellas (3), Tarrafeta (2), Sánchez-Migallón i Odriozola (1).CROÀCIA:Ivic; Sostaric (8), Nacinovic (4), Cindric (2), Lucin (5), Srna (3), Jelinic (2) –set inicial–; Mandic (p.), Mihic, Duvnjak, Karacic (2), Mamic, Martinovic (8), Sipic, Glavas (2) i Klarica (3).PARCIALS:1-3, 4-7, 6-11, 8-12, 10-14, 14-18; 15-23, 18-27, 22-30, 24-34, 26-36 i 29-29.ÀRBITRES:Horacek i Novotny. Exclusions: Peciña (4’); i Duvnjak (35’) i Lucin (55’) per part de Croàcia.

La selecció espanyola va tenir una estrena negra en l’europeu d’Alemanya, i contra una Croàcia excelsa (29-39) va encaixar un dels càstigs més severs amb Jordi Ribera a la banqueta. L’equip hispà, amb una aportació pràcticament nul·la de la porteria, va anar sempre a remolc del seu rival, que va excel·lir en atac amb percentatges superiors al 90%. Tot i la desfeta, va destacar l’aportació de l’extrem sabadellenc del Barça Aleix Gómez, que va fer 8 gols sense error. També van disposar de minuts Cañellas, Figueras i Tarrafeta, mentre que Gurri i Dani Fernández van quedar fora de la convocatòria. El conjunt de Ribera mirarà de redreçar el rumb demà (18 h) contra la Romania de Xavi Pascual, que ahir també va perdre contra Àustria (31-24).

La primera meitat ja va ser nefasta per als interessos del conjunt hispà. En la posada en escena, es va encallar en atac i no trobava la fórmula per frenar el vendaval croat, que anotava amb molta facilitat (6-12). La lesió a la mà esquerra de Sánchez-Migallón agreujava els problemes defensius dels hispans. Els atacs amb set jugadors van donar aire als de Ribera, però la rereguarda era una via d’aigua (14-18). Després de la represa, van persistir en els atacs amb superioritat, però les pèrdues de pilota van donar ales als balcànics, que amb tres gols seguits a porteria buida van sentenciar el duel.