L’equip espanyol es retroba amb el seu joc amb un triomf balsàmic contra Romania (24-36)

Els extrems catalans Aleix Gómez (8 gols) i Dani Fernandez (6) han estat els màxims golejadors

Després de la desfeta en la jornada inaugural de l’europeu contra Croàcia (29-39), la selecció espanyola ha segellat un triomf balsàmic i revitalitzant contra la Romania de Xavi Pascual, que en cap cas ha pogut frenar el ritme de joc imposat pels de Jordi Ribera. El conjunt hispà ha millorat en totes les facetes del joc i ha tingut en els extrems catalans Aleix Gómez (8) i Dani Fernández (6), escollit el més valuós, als seus jugadors més efectius.

Després d’un inici dubitatiu (5-3), la selecció espanyola ha anat guanyant confiança tant en defensa com en atac. Gonzalo ha tornat a acreditar els seus números habituals a la porteria i amb sortides en transició l’equip de Jordi Ribera ha pres la iniciativa després d’un parcial de 0-5 (8-13). Viran Morros, repescat per a l’europeu després de la lesió de Miguel Sánchez-Migallón, ha fet el seu debut als 22 minuts de joc. El conjunt hispà ha tingut problemes per defensar la zona de pivot rival, però ha pogut arribar al descans amb un resultat favorable de 12-17 i un estil de joc més recognoscible. En atac han destacat les set dianes dels extrems catalans: 4 d’Aleix Gómez, altre cop infal·lible des dels 7 metres, i 3 de Dani Fernández.

En els primers minuts després de la represa Espanya ha intensificat el seu domini. Amb Tarrafeta i Cañellas a la primera línia, l’equip de Ribera trobava esquerdes en la defensa rival i eixamplava la renda fins als 8 gols (15-23). Xavi Pascual ha demanat temps mort per aturar la sagnia i ha apostat pels atacs amb set jugadors. La tàctica no ha acabat de funcionar perquè l’equip estatal ha pogut marcar diversos gols a porteria buida i enfilar l’avantatge fins als 12 gols (18-30), que s’ha mantingut fins 24-36 final.

Lesió de Kauldi Odriozola

La mala notícia per a Ribera ha estat la lesió al turmell esquerre de Kauldi Odriozola en la primera acció ofensiva de la segona part. Aquest contratemps ha obligat que Aleix Gómez hagués de jugar durant tota la segona meitat. Si es confirma la gravetat de la lesió, el tècnic sarrianenc haurà de repescar un segon jugador, en aquest cas l’extrem vallesà Ferran Solé.