Natació

“Lluitaré per guanyar les quatre medalles d’or”

Dennis González està preparat per al nou repte i en el futur, si el programa olímpic no s’obre als duets mixtos, vol competir en les rutines de l’equip

Amb 19 anys acabats de fer, Dennis González (CN Kallípolis) va debutar en un mundial absolut a Fukuoka i en va tornar amb el magnífic botí de tres medalles, una de cada color: l’or en el solo lliure masculí, l’argent en el duet mixt tècnic, amb Emma Garcia, i el bronze en el duet mixt lliure, amb Mireia Hernández. A Doha se li multiplica la feina perquè el canari Fernando Díaz del Río no és a la convocatòria –a Fukuoka va fer el solo tècnic– i s’ha convertit en el gran referent de la federació espanyola tant pels solos masculins com en els duets mixtos. El nedador del Kallípolis competirà en les quatre rutines. “En Dennis té molt talent i projecció i és l’aposta que tenim per ara i per al futur”, va remarcar ahir l’entrenadora catalana Anna Vega, responsable de les parelles mixtes.

Tot i el poc temps que ha passat d’un mundial a l’altre, amb prou feines mig any, el nedador del Kallípolis es mostra ambiciós: “Lluitarem per aconseguir quatre ors. Totes les rutines són noves, i entre semifinals i finals hauré de competir vuit vegades. Serà llarg, però esperem que vagi bé.”

Dennis González lamenta que el duet mixt no formi encara part del programa olímpic de París 2024. Hi ha la possibilitat que es pugui afegir en els Jocs de Los Angeles 2028 i si no lluitarà perquè l’equip espanyol l’inclogui en la seva rutina en el futur. La nova reglamentació ja permet la figura masculina en els equips i Itàlia hi va apostar en els últims europeus. “Vaig tenir la possibilitat de provar-ho l’any passat, però encara no estava preparat. L’any que ve m’agradaria estar dins l’equip. Espero que la selecció espanyola aposti per tenir nois en les rutines d’equip en el futur i que jo sigui l’escollit. Això ho pot canviar tot amb vista als Jocs”, vaticina el jove valor de la natació artística catalana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)