Estrena amb un triomf fàcil

Waterpolo. La selecció espanyola femenina supera clarament la Xina en el mundial

Xina 5 Espanya 18

XINA:Jiaqi Zhang, Siya Yan, Dunhan Xiong, Qiyun Zhong, Shiyun Wang, Yiwen Lu (2), Huan Wang (1), Zewen Deng, Sanfeng Nong (1), Ziqi Li, Jing Zhang (1), Wenxin Dong i Xuan Wang.ESPANYA:Martina Terré, Anni Espar (2), Bea Ortiz (2), Nona Pérez (1), Paula Crespi (3), Elena Ruiz (2), Judith Forca (2), Paula Camus (2), Maica Garcia (1), Paula Leitón, Ariadna Ruiz (2), Isabel Piralkova (1) i Laura Ester.PARCIALS:2-3, 2-5, 1-4 I 0-6.ÀRBITRES:Kesler (Austràia) i Stanivik (Sèrbia). Van excloure definitivament Sanfeng Nong, de la Xina, i Paula Crespi, d’Espanya.

La selecció espanyola va iniciar el mundial de Doha amb una victòria fàcil contra la Xina per 5-18. Espanya, amb tretze jugadores catalanes, va dominar des de l’inici i va sentenciar el partit en el segon quart. El conjunt xinès, entrenat pel tècnic català Joan Jané, va empatar en l’inici del segon període (3-3) i això va fer reaccionar el conjunt estatal, que va marcar tres gols seguits i es va distanciar en el marcador. Al descans es va arribar amb un 4-8 per al conjunt dirigit per Miki Oca. En la segona meitat, el domini va ser total i les xineses només van poder anotar un gol més. Paula Crespi va fer tres gols i va ser la màxima anotadora de la selecció espanyola, en un partit en què els gols van estar repartits i deu jugadores van marcar.

En l’altre partit del grup B, Grècia va derrotar França per 11-6. El proper partit de la selecció espanyola femenina serà demà dimarts (17 h) contra les gregues, en què estarà en joc el primer lloc del grup. La selecció espanyola masculina debuta en el mundial avui contra Sud-àfrica (7 h).