Waterpolo

Bronze amb suspens final

Waterpolo. Un gol d’Elena Ruiz a l’últim segon i a porteria buida segella la victòria d’Espanya contra Grècia i certifica el tercer lloc del mundial

Espanya 10 Grècia 9

ESPANYA:Terré; Espar, Ortíz (2), Nona, Crespí (1), E. Ruíz (1), Peña, Forca (3), Camus (1), Maica (1), Leitón (1), Piralkova i Ester.GRÈCIA:Diamantopoulou; E. Plevritou (2), Chydirioti, Eleftheriadou (1), M. Plevritou (1), Xenaki (2), Asimaki, Patra, Ninou (3), V. Plevritou, Giannopulou, Myriokefalitaki i Stamatopoulou.PARCIALS:2-1, 4-4, 1-1 i 3-3.

La cloenda de l’equip espanyol al mundial de Doha va tenir un final sorprenent i apoteòsic, amb la recompensa d’una tercera plaça del podi en una altra gran competició internacional. Un gol de la rubinenca Elena Ruiz, a l’últim segon i a porteria buida de Grècia, va certificar el bronze per a l’equip de Miki Oca, que ja té les medalles de tots els colors en campionats del món, amb l’or del 2013 i les plates del 2017, 2019 i el 2023. Amb empat a nou en el marcador i set segons de joc, l’entrenadora grega Alexia Kammenou va apostar per atacar amb set jugadores per intentar evitar els penals. L’aposta li va sortir creu. La seva portera va cometre la infracció dels dos metres i el conjunt espanyol encara disposava d’uns pocs segons per desfer l’empat. Des del mig de la piscina, Judith Forca va intentar llançar a porteria, però les rivals li van agafar el braç per impedir-ho. S’hauria d’haver assenyalat penal. En tot cas, la pilota va anar a parar a mans d’Elena Ruiz, que des dels 15 metres no va dubtar i va executar un xut centrat pel mig del marc que valia una medalla de bronze. L’eufòria va esclatar en el bàndol espanyol, ahir amb onze catalanes, mentre les llàgrimes de frustració vessaven en el conjunt hel·lè.

Sense l’alegria i la fluïdesa d’altres ocasions, l’equip espanyol sempre va portar la iniciativa, però en cap cas es va poder desempallegar del competitiu conjunt grec. A l’inici de l’últim període va semblar que les d’Oca posaven la directa, amb un penal executat per Forca i un revers de Leitón (9-6). Però Grècia va replicar immediatament i va restablir l’equilibri contra un conjunt estatal que continuava malbaratant accions de superioritat (5/17). Encara quedaven 2:50, però el triomf es faria esperar fins a l’últim segon.

L’or, per als Estats Units

En la pugna per l’or, els Estats Units van recuperar el ceptre i van segellar la seva vuitena corona a costa d’Hongria (8-7).

LA PROTAGONISTA

No ens deixaven treure la pilota, han colpejat la Judith, l’he agafat com he pogut i no he dubtat a llançar a porteria
Elena Ruiz
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)