Espanya venç França (14-7) i ja espera rival en els quarts

L’equip de Miki Oca s’enfrontarà al vencedor del partit entre Canadà i Nova Zelanda

La selecció espanyola ha superat França amb solvència (14-7) i ha completat la fase de grups del mundial de Doha amb ple de victòries. El conjunt de Miki Oca, avui amb onze catalanes i dues madrilenyes, ha portat la iniciativa des del principi (2-0, 5-4, 4-1 i 3-2) i s’ha mostrat molt superior a l’equip bleu. La santpolenca de l’Assolim Mataró Cristina Nogué, que havia quedat fora de la convocatòria en les dues primeres jornades, s’ha reivindicat amb 3 gols i essent escollida la jugadora més valuosa del partit. El conjunt espanyol jugarà els quarts de final dilluns contra el vencedor del partit entre Canadà i Nova Zelanda.

Amb la feina feta, Miki Oca ha fet alguns canvis en l’equip. Ha posat Laura Ester de titular a la porteria i ha convocat la maresmenca Cristina Nogué i la madrilenya Pili Peña, que s’havien quedat fora de la convocatòria en les dues primeres jornades. Avui han descansat Maica Garcia i Elena Ruiz, tocada en les cervicals. L’equip espanyol ha defensat amb encert les quatre primeres accions en inferioritat i en atac, tot i perdonar algunes accions clares, ha marcat territori en el primer quart amb els gols de Paula Crespí i Paula Camus (2-0). El segon quart s’ha convertit en un intercanvi de gols, en el qual el conjunt d’Oca també n’ha sortit vencedor (5-4). Isabel Piralkova, Cristina Nogué, Paula Camus i dos gols en transició d’Anni Espar, el segon amb un precís parabòlic, han marcat pel conjunt hispà (7-4).

L’equip estatal ha pitjat l’accelerador després del descans llarg contra un rival que, amb Aurelie Battu com a única boia, no ha pogut mantenir el ritme. Nogué, Piralkova, Nona Pérez i Paula Leitón han segellat un parcial de 4-1 definitiu (11-5). La mateixa Nogué, Pili Peña i Paula Crespí han tancat la clara victòria de les actuals subcampiones mundials i europees.