La defensa és un fortí

Waterpolo. La selecció espanyola, impulsada per una sòlida rereguarda, torna a superar Croàcia en la repetició de la final europea i segella el bitllet directe als quarts de final del mundial

Espanya 10 Croàcia 6

ESPANYA:Lorrio; Munárriz (2), Granados (3), Sanahuja (2), De Toro, Larumbe, Famera, Cabanas (1), Tahull, Perrone (1), Mallarach, Bustos (1) i Aguirre.CROÀCIA:Bijac; Buric, Fatovic (3), Loncar (1), Lazic (1), Vukicevic, Zuvela (1), Marinic, Vrlic, Butic, Kharkov, Krzic i Anic.PARCIALS:2-1, 3-2, 1-0 i 4-3.

La selecció espanyola, impulsada per una defensa molt sòlida i solidària, va tornar a tombar Croàcia (10-6), en la repetició de la final de l’europeu, i amb el primer lloc de grup s’ha assegurat l’accés directe als quarts de final del mundial de Doha. Quan la defensa funciona, l’atac flueix i amb paciència i talent l’equip espanyol, amb set catalans, sempre va anar un pas per davant del rival.

David Martín es va jugar la carta d’Edu Lorrio a la porteria, decisiu en l’últim quart de la final europea. L’aposta li va sortir rodona perquè l’equip espanyol en va tornar a sortir vencedor. Felipe Perrone va guiar la posada en escena hispana. Va marcar el primer gol amb un xut creuat després d’una bona recuperació de Miguel de Toro i va assistir Álex Bustos perquè anotés el segon en la primera acció de superioritat. Ivica Tucak va demanar temps mort i el seu equip va escurçar diferències abans de tancar el primer quart (2-1). Álvaro Granados es va estrenar a l’inici del segon període, però Croàcia va fer un pas endavant i amb un obús de Marko Zuvela i un gol en superioritat de Luka Loncar des de la boia va restablir l’equilibri. L’equip de Martín va reaccionar immediatament, i amb dos accions seguides d’home de més, culminades per Alberto Munárriz i Sergi Cabanas, va deixar el parcial al descans en 5-3.

En el tercer quart, les defenses es van imposar als atacs i es va resoldre amb un exigu 1-0 (6-3) després d’un gol de Granados, amb un xut ajustat al pal. L’últim període, en canvi, es va convertir en un intercanvi de gols en què els de David Martín en van tornar a sortir guanyadors (4-3). Els últims gols de l’equip espanyol van ser de Bernat Sanahuja, per partida doble, el segon amb un precís parabòlic, Munárriz i Granados. Amb la feina feta, Espanya tancarà la fase de grups divendres contra Austràlia (11.30 h).