Galons de bronze

Waterpolo. L’equip espanyol, amb Sanahuja i Granados com a executors, marca territori en el primer temps (9-4) i sotmet l’emergent selecció de França per certificar la tercera posició en el mundial

Espanya 14 França 10

ESPANYA:Aguirre; Munárriz (1), Granados (4), Sanahuja (4), De Toro (1), Larumbe, Famera (1), Cabanas, Tahull, Perrone (3), Bustos, Biel i Lorrio.FRANÇA:Fontani; Saudadier, Crousillat, Bouet (2), Khasz, Vernoux (2), Marion (2), Bjorch (1), Zivkovic (1), Bodegas (1), Vanpeperstraete (1), De Nardi i Dubois.PARCIALS:4-1, 5-3, 2-2 i 3-4.

Abonat als podis dels últims grans campionats, la selecció espanyola va imposar els galons per emportar-se la medalla de bronze de Doha després de sotmetre França, que dijous s’estrenava en les semifinals d’un mundial. Aprofitant l’onada dels Jocs Olímpics de París, el conjunt bleu ha fet un salt de qualitat en els últims temps, però encara no està al nivell del grup de David Martín, instal·lat en l’elit del waterpolo internacional des de fa més d’un lustre. L’equip espanyol, ahir amb set catalans en la convocatòria, va marcar territori en els dos primers quarts (9-4) i va saber gestionar la seva renda fins al final. Sota la batuta magistral de Felipe Perrone, amb els terrassencs Bernat Sanahuja (4 gols i MVP del partit) i Álvaro Granados (4) com a braços executors, i amb el mariner Unai Aguirre (13 aturades) com a guardià de la porteria, van ser els principals arguments de la victòria hispana.

Després d’alguns desajustos i imprecisions inicials, la tercera superioritat va ser la bona. Sanahuja va obrir el ball amb un xut creuat, però França va replicar de seguida en la seva primera acció d’home de més, rubricada per Emil Bjorch des de la boia. L’equip espanyol va anar asserenant els ànims i esperonat per les aturades d’Aguirre va fer la primera estrebada del partit amb ràpides transicions. Alberto Munárriz, Miguel De Toro i Felipe Perrone, després d’un penal forçat per Sanahuja, van culminar el 4-1 del primer quart. Efectiu en les superioritats i sota el lideratge de Perrone, el conjunt de David Martín encara va guanyar més terreny en el segon quart (9-4). Álvaro Granados, de penal, Martin Famera, el mateix Perrone, per partida doble, i Sanahuja van ser els golejadors abans d’arribar a l’equador.

Dos gols de Granados pràcticament calcats, en un cara a cara amb Hugo Fontani, van marcar el tercer període. El parcial va ser anivellat (2-2) i Espanya va arribar a l’últim quart amb 5 gols de renda (11-6). Aprofitant les superioritats, França va retallar diferències (12-9), però la connexió egarenca, amb Granados i Sanahuja, va tornar a funcionar per segellar el definitiu 14-10.

Croàcia, en els penals

Un mes després d’haver perdut la final de l’europeu de Zagreb contra Espanya (10-11), la selecció de Croàcia va trobar recompensa amb l’or del mundial de Doha en vèncer Itàlia en els penals (13-15). Un gol de Rino Buric, a 5 segons del final i amb un atac de 7, va signar l’empat a 11 al límit del temps reglamentari.

ELS PROTAGONISTES

El més important d’avui era la mentalitat. Hem sortit molt intensos i hem pogut imposar el nostre joc habitual
El que més valoro de l’equip és que no perd la fam per guanyar perquè en l’elit del waterpolo hi ha molta igualtat