Atletisme

Mechaal també aposta pel doblet al mundial de Glasgow

El migfondista palamosí, que ja estava inscrit en els 1.500 m, és repescat pel 3.000 m un cop comptabilitzades les baixes en el rànquing mundial

Ja és oficial. Adel Mechaal (Asics), doble campió estatal en 1.500 i 3.000 m a Ourense, també competirà en aquestes dues distàncies en el mundial en pista curta de Glasgow, que es disputa entre l’1 i el 3 de març. El migfondista palamosí ja tenia guanyada la plaça en els 1.500 m i ahir, un cop ajustat el rànquing mundial amb altes i baixes, ha estat repescat per córrer també en els 3.000 m. Tot i que no entrava en els plans inicials, Mechaal i el seu entrenador Antonio Serrano no han volgut renunciar a aquesta plaça i afrontaran el doble repte sense cap tipus de pressió, però sense renunciar a res. El programa de l’atleta d’Asics a Glasgow serà el següent: divendres a les 21.10 h sèries de 1.500 m; dissabte a les 21:40 h final de 3.000 m; i en cas d’haver-se guanyat la plaça diumenge a les 22.30 h competiria en la final dels 1.500 m.

Un cop ajustat el rànquing mundial, la Federació Espanyola d’Atletisme ha obert la porta a nou atletes més de la llista inicial d’onze: Sergio López (60 m), Isabel Pérez (60 m), Eva Santidrián (400 m), Lorea Ibarzábal i Lorena Martín (800 m), Marta García i Agueda Marqués (3.000 m), Fatima Diame (llargada) i Ana Peleteiro (triple salt). A més de Mechaal, ja estaven confirmats anteriorment les catalanes Jaël Sakura Bestué (60 m), Esther Guerrero (1.500 m), Xènia Benach (60 m tanques) i Maria Vicente (pentatló).

Participació catalana al míting de Madrid

D’altra banda, la banyolina Esther Guerrero, que estava inscrita inicialment en el míting de Madrid de divendres, hi ha renunciat i ha preferit focalitzar tots els seus esforços per arribar al millor nivell possible al mundial de Glasgow. Ahir va fer un entrenament de qualitat i diumenge en té un altre de programat. Dels cinc mundialistes catalans l’únic que demà competirà a Madrid és la vilafranquina Xènia Benach (60 m tanques). També seran a la reunió que tanca el circuit World Indoor Tour Zoya Naumov (800 m), Marina Martínez (1.500 m), i Aleix Pi i Artur Coll (perxa), tots quatre medallistes en l’estatal d’Ourense, a més de Berta Segura (400 m) i Elvin Josué Canales (800 m). A tall anecdòtic, a Madrid es podrà veure en acció la barcelonina Sara Gallego, especialista en 400 m tanques i que en aquesta ocasió exercirà com a llebre dels 800 m. Encara que sigui exercint aquestes funcions la cita madrilenya suposarà la reaparició de la recordista catalana després d’un 2023 marcat per lesions, primer als isquiotibials i després al turmell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)