Tennis

L’ATP Eurofirms Girona-Costa Brava puja a la categoria Challenger 100

L’ATP Challenger Eurofirms Girona-Costa Brava tornarà a disputar-se a les instal·lacions del Club Tennis Girona del 23 al 31 de març. L’èxit de la primera edició ha fet que l’ATP hagi permès augmentar la categoria del torneig al nivell 100 –el 2023 va tenir la categoria 75–convertint-lo en el més important a Catalunya, només per darrera del Barcelona Open Banc Sabadell. Es un fet insòlit, que l’ATP faci aquest reconeixement a un torneig just després de la seva primera edició. L’Eurofirms Girona-Costa Brava compartia graduació Challenger 75 a Catalunya amb el torneig d’Els Gorchs, que enguany no es disputarà. La llicència se l’ha quedat l’Acadèmia Emilio Sánchez, que farà un Challenger 75 i recupera el torneig que ja havia organitzat anys enrere.

Aquest canvi suposa la possibilitat d’incrementar el rànquing dels tennistes participants i un major impacte del torneig a la ciutat, la demarcació i tot l’àmbit internacional del tennis. Tot i que encara falten gairebé tres mesos per a la celebració de l’esdeveniment, l’organització ja fa temps que treballa en importants millores respecte a l’edició 2023.

Entre les novetats que tindrà aquesta edició, hi haurà una zona d’hospitality dins del mateix club, una millora de la zona village i sobretot, un increment significatiu de l’aforament en la pista central.

El Club Tennis Girona apostar per apropar el tennis de primer nivell a la societat, oferint l’entrada de forma gratuïta per tothom. La intenció es continuar creixent en quant al públic que s’espera, torni a omplir les grades un any més tot i que el torneig es retransmetrà per Esport 3 i Eurosport.

El torneig va néixer com a resultat del creixement constant que darrerament està assolint el Club Tennis Girona, que en els darrers anys ha celebrat, amb un èxit rotund, tres importants tornejos: el Campionat absolut de Catalunya i dues edicions internacionals del Future 15K i 25K. La bona acollida d’aquests 3 esdeveniments va animar al club a sol·licitar a l’ATP el salt a la categoria Challenger, reforçant l’aposta per un tennis de primera a Girona.

El vencedor de la primera edició del torneig en la categoria Challenger va ser el rus Ivan Gakhov, que es va imposar en la final a Gastão Elias per 5-7, 6-4 i abandonament, ja que el portuguès va tenir problemes físics al final del segon set.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)