MotoGP

Quartararo reforça el lideratge de MotoGP amb un triomf incontestable a Mugello

Oliveira (KTM) i Mir (Suzuki) l’han acompanyat al podi

El francès Fabio Quartararo (Yamaha), sortint des del primer lloc de la graella, ha arrodonit el cap de setmana amb un triomf incontestable a Mugello, que el reforça al capdavant del campionat de MotoGP. Abans de la cursa, s’ha guardat un minut de silenci en record de Jason Dupasquier, mort després de la caiguda d’ahir, i Quartararo ha fet onejar la bandera suïssa en homenatge al malaguanyat jove pilot helvètic. Amb la caiguda de Francesco Bagnaia (Ducati), tot just en la segona volta, l’emoció s’ha viscut per les altres places de podi. El portuguès Miguel Oliveira ha acabat segon i ha conduït la KTM per primer lloc a les places d’honor aquest curs i ha controlat l’empenta del mallorquí Joan Mir (Suzuki), que ha protagonitzat una gran remuntada. El francès Johann Zarco (Ducati), quart a la meta, és ara segon de la general, amb 81 punts, a 24 de Quartararo (105). Pel que fa als catalans, els millors han estat Aleix Espargaró (Aprilia), setè, i Maverick Viñales (Yamaha), vuitè. També han entrat en la zona de punts, Pol Espargaró (Honda), dotzè, i Àlex Márquez (Honda), catorzè, mentre que Marc Márquez (Honda) i Àlex Rins (Suzuki) han caigut.

Després d’un parell de voltes de frec a frec, Quartaro ha forçat el ritme de valent i ha començat a obrir forat respecte del seu compatriota, Johann Zarco. El de Ducati s’ha situat en segon lloc amb Miguel Oliveira (KTM), mentre que per darrera les Suzuki de Joan Mir i Aleix Rins, amb el millor ritme a l’equador, es desempallegaven de Jack Miller (Ducati) i començaven a albirar les places de podi. A vuit voltes pel final han aconseguit el seu objectiu. Rins, però, ha continuat amb la seva mala ratxa hi ha anat per terra quan ocupava la quarta posició.

Només començar, en la segona volta, ja hi hagut dos cops d’efecte. Marc Márquez (Honda) ha tastat l’asfalt en la corba 1 després de tocar-se lleument amb Brad Binder (KTM), i Pecco Bagnaia (Ducati) també ha caigut quan liderava la cursa al davant de Quartararo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)