Fórmula 1

Profeta a la seva terra

Motor. Verstappen fa embogir l’afició de Zandvoort en el GP dels Països Baixos amb una victòria incontestable que li permet recuperar el lideratge en el mundial de F1

Max Verstappen (Red Bull) va rematar un cap de setmana de glòria amb una victòria inapel·lable davant els milers de seguidors que el van aclamar a Zandvoort, circuit que va recuperar la fórmula 1 36 anys després al Gran Premi dels Països Baixos. El neerlandès, que va sumar el setè triomf del curs, va recuperar el lideratgeen el campionat –ara té tres punts més– davant del seu gran rival aquest 2021, Lewis Hamilton (Mercedes).

El britànic, que sortia segon rere Verstappen, no va poder seguir el ritme del seu rival. Mercedes va intentar jugar a l’estratègia per posar nerviós Verstappen, però Red Bull es va limitar a fer entrar el seu pilot just després que ho fes Hamilton (dues vegades).

El neerlandès va trobar-se ficat entre els dos Mercedes després del primer canvi de pneumàtics, però es va desfer de Bottas ràpidament i va volar cap a la victòria tot i el desgast dels pneumàtics i la pressió de Hamilton, que, tot i la seva inferioritat, no es va rendir mai.

El premi de consolació de la volta ràpida va ser per al britànic, que va entrar a dues voltes del final, per batre la marca del seu company, Bottas, que va ser el tercer al podi. El finlandès va fer una volta ràpida contra les ordres del seu propi equip, que reservava el punt per a Hamilton.

Gasly (Alphatauri) va fer la segona millor cursa de la temporada i va entrar quart, just al davant del primer Ferrari, el de Charles Leclerc, i de Fernando Alonso (Alpine), un dels pilots més agressius de la jornada. Va atacar i també va resistir la pressió de Checo Pérez.

GP dels Països Baixos
1r. M. Verstappen (R. Bull) 1h30:05
2n. L. Hamilton (Mercedes) a 20.932
3r. V. Bottas (Mercedes) a 56.460
4t. P. Gasly (Alphatauri) a 1 volta
5è. C. Leclerc (Ferrari) a 1 volta
6è. F. Alonso (Alpine)) a 1 volta
7è. C. Sainz (Ferrari) a 1 volta
8è. S. Pérez (R. Bull) a 1 volta
9è. E. Ocon (Alpine) a 1 volta
10è. L. Norris (McLaren) a 1 volta
Mundial
1r. M. Verstappen (R. Bull) 224,5
2n. L. Hamilton (Mercedes) 221,5
3r. V. Bottas (Mercedes) 123
4t. L. Norris (McLaren) 114
5è. S. Pérez (R. Bull) 108
6è. C. Leclerc (Ferrari) 92
7è. C. Sainz (Ferrari) 89,5
8è. P. Gasly (Alphatauri) 66
9è. D. Ricciardo (McLaren) 56
10è. F. Alonso (Alpine)) 46
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)